Frank Sinatra, despre piesa „Strangers in the Night‟: „cea mai proastă melodie auzită vreodată‟

Unul dintre cei mai bine vânduți cântăreți la nivel global, faimos pentru piesele „Strangers in the Night‟ și „My Way‟, actor de Oscar și militant politic, Frank Sinatra a fost un perfecționist în munca sa și un om care a căutat să se bucure de fiecare clipă a vieții.

image

Francis Albert Sinatra și-a făcut intrarea în viață așa cum avea să trăiască ulterior: cu mare tam-tam! Născut pe 12 decembrie 1915, cu ajutorul forcepsului (ceea ce avea să-i lase cicatrice pe față și pe gât, pe care le ascundea cu ajutorul machiajului), într-un apartament din Hoboken, New Jersey, micul Frank a fost crezut mort. Dar bunica lui l-a pus sub apă rece, așa că bebelușul și-a revenit... și a devenit în timp unul dintre cei mai influenți și populari artiști ai secolului al XX-lea.

image

A declanșat „Sinatramania‟

Frank a început să cânte în adolescență, după ureche, pentru că nu știa că citească partituri, și a făcut parte din grupul Hoboken Four în care, datorită vocii, ochilor albaștri și farmecului personal, a devenit solist. Ulterior, a cântat cu trupa lui Harry James, apoi a scos mai multe discuri cu Tommy Dorsey. După 1942, Frank Sinatra a început o carieră solo: fiul unor imigranți italieni devenea unul dintre primii idoli ai adolescenților din SUA.

Astfel, s-a declanșat „Sinatramania‟. Știți acele imagini cu fete care țipă în primele rânduri la un concert? Așa se întâmpla și la cele ale lui Frank Sinatra. Mai ales că managerul său mai făcea și câte o audiție pentru a afla care fane pot țipa mai tare, pentru a le plasa strategic în săli ca să stârnească entuziasm în rândurile publicului... Dacă până atunci se obișnuia ca la concerte să meargă adulții, publicul lui Sinatra era unul complet nou, format mai mult din adolescente.

image

Și-a detestat piesele cele mai iubite de public

Deși a lansat multe cântece de succes de-a lungul timpului – „My Way‟, „Strangers in the Night‟, „Somethin' Stupid‟, „Summer Wind‟, „It Was a Very Good Year‟, „That’s Life‟ – artistul nu era mândru de toate. De exemplu, despre „Strangers in the Night‟ spunea că este cea mai proastă melodie pe care a auzit-o vreodată.

Nu avea o părere mai bună nici despre „My Way‟, care, ulterior, a fost interpretată de peste 60 de artiști, printre care Aretha Franklin și Elvis Presley.

Pe lângă concerte, Frank cânta la emisiuni radio, înregistra discuri, juca în filme (a luat un Oscar pentru rol secundar în „From Here to Eternity‟ și un Glob de Aur în 1971 pentru întreaga carieră), iar spre sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, a mers în străinătate ca să cânte pentru soldații de pe front. Artistul nu a servit în armată, deoarece, având un timpan perforat de la naștere, a fost considerat inapt pentru serviciul militar. În plus, se pare că și instabilitatea sa emoțională ar fi fost un motiv pentru a nu fi recrutat.

Urmărit de F.B.I.

Pe măsură ce popularitatea i-a crescut, iar cercul prietenilor celebri i se lărgea, J. Edgar Hoover, directorul Biroului Federal de Investigații (FBI), i-a deschis un dosar și l-a urmărit atent, în special din cauza presupuselor legături cu Mafia. Sinatra avea și conexiuni în politică, unul dintre prietenii săi fiind John F. Kennedy, care a folosit în campania sa o versiune a piesei lui Frank Sinatra, „High Hopes‟.

image

Patru căsnicii cu năbădăi

Încojurat mereu de femei fatale, Frank Sinatra a avut și patru soții, una dintre ele fiind legendara actriță Ava Gardner. Cei doi aveau uneori certuri înfiorătoare, terminate cu tentative de sinucidere din partea lui Frank. De fiecare dată, ceva sau cineva l-a salvat, moartea sa survenind abia la 82 de ani, din cauza unui atac de cord. Frank a fost tatăl a trei copii oficiali, cu prima soție, Nancy – deși, la nivel de zvon, se spunea că ar mai fi avut și alții.

Câștigător a 12 premii Grammy și inclus de revista Time în topul celor mai influente personalități ale secolului al XX-lea, Frank Sinatra rămâne o legendă a muzicii și o figură populară a vremii, alături de artiști precum Elvis Presley, Bing Cosby sau Michael Jackson.

@shutterstock, profimediaRecente

înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg
Regina înmormântare pălărie accesoriu jpg
Stranepotii reginei elisabeta jpeg
Se va schimba viaţa prinţului William şi a familiei sale  Sursa foto Instagram Kensingtonroyal jpg
omagiu adus reginei Elton John regina înmormântare Sursa foto  Shutterstock jpg
Vedete certate cu apa si sapunul, foto shutterstock jpg
Meredith Gray jpeg