Fructul preferat al prinţesei Diana. Bonus video: cum să faci preparatul ei culinar favorit

Darren McGrady, fostul bucătar regal al Prințesei Diana a vorbit despre preferinţele culinare ale acesteia pe canalul său de YouTube. A gătit în palatele regale între anii 1982 și 1993, timp în care s-a deprins cu gusturile și antipatiile culinare ale membrilor familiei regale britanice.

Lady Diana   litchie jpg

Darren McGrady a relatat că nu a fost tocmai un bucătar bun. Odată chiar a lăsat pastele la fiert în timp ce era prins într-o conversație, apoi a provocat o scurgere de gaze în bucătăriile palatului. Din fericire, Diana a fost salvată de „12 pompieri grozavi”, după propriile ei cuvinte, iar Darren a descoperit cu uşurare că bucătăria nu era distrusă complet.

Bucătarul susţine că, în privinţa fructelor, prințesa Diana avea gusturi neobişnuite. Când prinții William și Harry erau copii, Lady Spencer mânca un bol întreg cu fructul ei preferat.

Prinţesa Diana adora fructul litchi

Darren, care a gătit și pentru Regina Angliei timp de 11 ani şi și-a amintit că prinţesei Diana îi plăcea foarte mult fructul exotic litchi. „Îi plăcea să mănânce litchi. Mânca un bol întreg. Curăţa singură fructele”, îşi aminteşte fostul bucătar regal.

Litchi este un fruct care conține minerale, vitamine și antioxidanți: vitamin C, potasiu, cupru, epicatechină. Toate acestea oferă protecţie împotriva unor boli precum diabetul sau cancerul, dar şi a afecţiunilor cardiovasculare. Iată de ce oferă un plus de elemente nutritive în cadrul unei diete sănătoase!

Cerea adesea preparatul Egg Suzette

Printre alte preferinţe culinare ale prinţesei Diana, bucătarul Darren McGrady a mai menţionat ardeii şi vinetele umplute, budinca de pâine și unt, carnea de pasăre şi peştele. Totuși, când era vorba de băieți, prinţesei îi plăcea să facă unele concesii Se opunea adesea regulilor bonei și-i lăsa să mănânce pizza.

lady diana will harry gettyimages 79732254 1 jpeg

Potrivit lui Darren, preparatul ei preferat era Egg Suzette, cartofi cu spanac, ou poșat și sos olandez. Cerea să-i fie pregătit o data pe săptămână şi, uneori, opta pentru un plus de bacon prăjit.

Cum să prepari Egg Suzette aşa cum îi era servit prinţesei Diana

Ingrediente:

2 cartofi

2 linguri unt

2 ouă şi 1 gălbenuş

piper

2 ceşti spanac

1 linguriţă ulei de masline

1 praf de nucşoară măcinată

1 linguriţă oţet de vin alb

1 linguriţă sare

Pentru sos:

4 linguri unt

2 gălbenuşuri

¼ linguriţă zeamă de lămâie

2 fire ceapă verde

bacon prăjit, opţional

Mod de preparare:

Coci cartofii o oră. Îi tai pe jumătate, apoi scoţi miezul lor, îl pisezi şi-l amesteci cu untul, gălbenușul, sare și piper după gust. Cu ajutorul unui poş, pui acest amestec pe marginea cojilor şi le dai la cuptor până se rumenesc. Pentru sos, topeşti untul. Baţi gălbenușurile și le pui pe baie de aburi. Adaugi untul treptat, apoi zeama de lămâie și condimentele. Păstrezi apa la fiert şi prepare ouăle poşate. Separat, căleşti spanacul în ulei de măsline, îi adaugi nucşoară, sare şi piper. Umpli cu spanac fiecare cartof în parte. Peste acesta poţi pune şi bancon prăjit. La final, aşezi pe fiecare cartof câte un ou poşat, un strat de sos şi ceapă verde tocată.



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg