Frumoasă în 5 minute

1 63533 original jpg jpeg

Eşti mai mereu grăbită de dimineaţă şi n-ai timp să te pregăteşti? Pare greu de crezut, dar în câteva minute poţi să te aranjezi astfel încât să-ţi maschezi imperfecţiunile şi să arăţi bine întreaga zi.

Cum să-ţi faci rapid machiajul de zi

Este important să ai în trusa de înfrumuseţare cosmetice care să îndeplinească mai multe funcţii printr-o singură aplicare,cum ar fi BB Cream. Această cremă hidratează tenul,protejează pielea sensibilă de efectele nocive ale razelor solare şi acoperă punctele roşii,semnele de oboseală şi ridurile fine,putând fi folosită şi ca fond de ten. Durată:1 minut.

După ce ai terminat cu baza de machiaj,te poţi da cu un fard de obraji. Durată:30 de secunde.

În funcţie de cum te îmbraci,dă-te cu un fard discret,apoi conturează-ţi ochii cu ajutorul unui dermatograf. Durată:1 minut.

Aplică-ţi rimel pe gene şi apoi,după ce ai retuşat machiajul,dă-te cu pudră ca să fixezi bine culorile. Durată:1 minut şi 30 de secunde.

La final,te poţi ruja cu un produs mat şi îţi poţi aplica un luciu care să-ţi evidenţieze buzele. Durată:1 minut.

 Coafură şic din câteva mişcări

simeon stalpnicul png

Ai părul scurt şi rar? Foloseşte föhnul ca să-i dai puţin volum. Durată:2 minute.

Apoi,aplică o cremă de fixare pe fire sau puţină ceară pe vârfuri şi roteşte-le între degete,astfel încât să-ţi modelezi şuviţele. Durată:3 minute.

Dacă ai părul mediu,udă firele şi pune-le pe bigudiuri. Durată:3 minute.

Între timp,poţi să-ţi bei cafeaua şi să-ţi rezolvi celelalte treburi. Înainte să pleci de acasă,desfă părul,aranjează-l şi lasă buclele să-ţi cadă pe umeri. Dă-te cu fixativ,şi coafura este gata! Durată:2 minute.

Părul lung,pentru a fi aranjat cât mai frumos,n-are nevoie de ore întregi de coafare. Piaptănă-l bine şi prinde-l într-o coadă la spate,dar lasă deoparte două şuviţe laterale pe care le răsuceşti de-a lungul scalpului şi apoi le prinzi deasupra elasticului. Durată:5 minute.

Manichiura,gata în timp-record

simeon stalpnicul png

După ce ţi-ai pilit unghiile,împinge-ţi cuticulele cu ajutorul unui beţişor de lemn. Durată:3 minute.

Aplică-ţi apoi un lac de unghii cu uscare rapidă. Durată:2 minute.

Sfatul specialistului Oana Dinculescu,make-up artist,e-mail:oana.dinculescu@oriflame.ro

Pentru a te machia foarte rapid,dintr-un singur pas,poţi bifa hidratarea tenului,uniformizarea nuanţei acestuia şi acoperirea imperfecţiunilor cu un produs BB Cream,care acţionează în acelaşi timp ca o cremă de faţă şi ca fond de ten. Ca să-ţi evidenţiezi forma ochilor,foloseşte apoi un creion dermatograf. Creionează pleoapa superioară,de-a lungul genelor,şi trasează o linie fină sub genele pleoapei inferioare. Rimelul nu trebuie să-ţi lipsească. Mizează pe un ruj deschis la culoare. Machiajul trebuie finalizat cu aplicarea fardului de obraz.

Benzi pentru punctele negre

Ingrediente:un albuş de ou,o lingură cu suc proaspăt,de lămâie,un şerveţel de hârtie

Dacă vrei să scapi de inesteticele puncte negre de pe faţă,combină albuşul cu sucul de lămâie şi bate-le bine,până se formează o spumă. Rupe trei bucăţi de hârtie din şerveţel,astfel]nc\t să-ţi acopere nasul,fruntea şi bărbia,înmoaie-le în amestec şi lipeşte-le imediat pe faţă,ca să nu se usuce. După jumătate de oră,dezlipeşte benzile şi dă-te cu o cremă hidratantă.