Gomajul potrivit fiecărui tip de ten

1 80624 original jpg jpeg

Câteodată, tenul nu arată aşa cum ne-am dori, iar cauzele pot fi nenumărate: de la oboseală şi deshidratare până la lipsa unei curăţări adecvate. De aceea, e important să îţi cunoşti îndeajuns de bine pielea şi să ştii ce paşi trebuie să urmezi pentru o exfoliere de durată.

Gomajul reprezintă procedeul de îndepărtare a celulelor moarte şi a excesului de sebum cu ajutorul unor particule care curăţă porii în profunzime. Dacă ai un ten normal, fără probleme, ţi se potriveşte orice produs exfoliant, însă trebuie să ai grijă ca acesta să nu fie prea abraziv.

Făină de porumb pentru tenul gras

Tenul gras se recunoaşte prin excesul de sebum care dă un aspect lucios, uleios feţei. Pentru a preveni apariţia acneei, pielea trebuie curăţată de celulele moarte care înfundă porii. Încearcă un gomaj pe bază de făină de porumb. Amestecă 2 linguri de mălai cu un albuş şi aplică pasta rezultată pe toată faţa. Lasă să acţioneze câteva minute, după care masează uşor, cu mişcări circulare. Clăteşte cu apă călduţă. Poţi repeta procedeul chiar şi de două ori pe săptămână.

Zaţ de cafea pentru ten uscat

Un ten uscat are nevoie de multă hidratare, pe care o poţi face numai după ce ai curăţat pielea în profunzime. Cafeaua îmbunătăţeşte circulaţia şi redă elasticitate pielii, iar zaţul este abraziv şi te ajută să îndepărtezi celulele moarte. Poţi amesteca zaţul de cafea cu o linguriţă de miere sau de ulei de măsline. Aplică-l pe faţă, masează uşor şi îndepărtează-l după 15 minute. Repetă procedeul după o săptămână.

Zahăr, pentru ten sensibil

Tenul sensibil are nevoie de o îngrijire specială. Încearcă să eviţi, pe cât posibil, să îl agresezi cu tot felul de produse neadecvate sau să te machiezi în exces. Indicat este să îl exofliezi doar o dată pe săptămână şi să foloseşti un produs mai blând, pe care îl poţi prepara în casă. Amestecă o linguriţă de zahăr brun cu o linguriţă de miere şi puţină zeamă de lămâie. Întinde pasta pe ten şi masează încet, fără să apeşi. După câteva minute, clăteşte bine cu apă călduţă şi aplică o cremă hidratantă, concepută special pentru tenul sensibil.

Iaurt pentru ten mixt

Este unul dintre cele mai întâlnite tipuri de ten, fiind caracterizat prin exces de sebum cu precădere în zona T (frunte, nas, bărbie). De aceea, are nevoie de o îngrijire care să elimine celulele moarte şi să îi redea strălucirea şi aspectul mat. Poţi încerca un gomaj pe bază de iaurt care hidratează în profunzime, combinat cu unul abraziv din zaţ de cafea, câte o linguriţă din fiecare. Mai poţi adăuga şi suc de portocale, pentru a-ţi vitaminiza pielea. Aplică amestecul şi masează uşor, insistând pe zona cu probleme. Îndepărtează-l cu apă după 10 minute. Repetă procedeul de 2 ori pe săptămână.

Trucuri Click! pentru femei!

•    Ideal ar fi să aplici gomajul după ce ai făcut baie, când porii sunt deschişi.

•    Exfolierea nu dă rezultate dacă sari peste celelalte etape la fel de importante din procesul de îngrijire a feţei, precum demachierea corectă şi aplicarea cremei hidratante după gomaj.

•    Gomajul poate fi folosit atât pentru ten, cât şi pentru corp, în timp ce faci duş, întrucât ajută la atenuarea efectelor celulitei. Ai nevoie şi de un burete cu care să masezi zonele respective. Dacă gomajul ţi se pare mult prea abraziv, îl poţi dilua cu ulei de corp sau îl poţi amesteca cu gelul de duş obişnuit.  Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg