Ianna Novac: „Încă mai sunt oprită pe stradă şi strigată ca Ianna din A.S.I.A“

1 64578 original jpg jpeg

Pe Ianna o ştiu de pe vremea când cânta în trupa A.S.I.A. Nu am cunoscut-o personal, însă citeam cu nesaţ revistele în care apărea şi o admiram, în secret, pentru celebritatea ei.

Anii au trecut şi mare mi-a fost mirarea s-o văd pe vedetă de curând aproape neschimbată,chiar dacă multe s-au întâmplat între timp în viaţa ei...     

Cum ai început să cânţi şi care sunt,în opinia ta,cele mai mari obstacole pe care le poate întâmpina un artist care îmbrăţişează această meserie?

Povestea de dragoste cu muzica a început la vârsta de 4 ani,când studiam pianul şi cântam din toţi plămânii,închipuindu-mi că sunt un mare star. Cel mai mare sacrificiu pe care l-am făcut a fost să plec de acasă la 16 ani şi să trăiesc în permanenţă cu dorul de casă,de părinţi. Renunţări se fac multe pe tot parcursul carierei... Trebuie să recunosc însă că mie îmi place enorm cariera mea şi se merită să fac toate sacrificiile pentru ceea ce trăiesc pe scenă.Cel mai mare obstacol de care te poţi lovi este să nu te placă şi să nu te accepte publicul. Pe oameni nu poţi să-i minţi! Fără dragostea şi aprecierea lor,degeaba faci această meserie.

Îţi e dor de vremurile când cântai ca membră a trupei A.S.I.A?

Mă întorc în trecut cu foarte mare drag,dar ceea ce trăiesc astăzi pe plan artistic nu se compară cu nimic. Înca mai sunt oprită pe stradă şi strigată ca Ianna din A.S.I.A,şi atunci mă gândesc că parcă asta a fost într-o altă viaţă.

Abordezi genuri diferite de muzică cu o uşurinţă care impresionează publicul. Care îţi e cel mai drag?

M-am lansat în lumea muzicală cântând melodii pop în trupa A.S.I.A,iar între timp studiam la Conservatorul din Bucureşti,secţia canto clasic. Aceste stiluri sunt două mari iubiri pe care mi-am dorit mereu să le îmbin. Când am fost invitată să cânt alături de marele tenor Alessandro Safina,la Sala Palatului,am ştiut,am simţit că acela era începutul meu în stilul pop-opera,cel pe care doream să-l aduc pe piaţa muzicală românească. În prezent,cea mai mare realizare este că oamenii îmi cumpără albumul „Open your eyes“ şi vin să mă vadă în spectacole. În plus,din anul 2013 sunt difuzată pe cel mai important post de muzică pop-opera din lume,Classical music,de la Londra,în peste 180 de ţări.

Ce surprize ne pregăteşti pe plan profesional?

Multe,foarte multe,însă niciodată nu-mi place să vorbesc despre ele. Vreau mai întâi să devină realitate,pentru ca abia după aceea să mă pot mândri cu ele.

Povesteşte-ne una din cele mai haioase întâmplări păţite pe scenă.

Într-un spectacol,îmi cădea rochia de pe mine din cauza sutienului care s-a desprins şi pe tot parcursul recitalului am fost atentă să o ţin bine. A fost îngrozitor,aveam senzaţia că toată lumea doar la asta se uita.

Cum te pregăteşti pentru concerte?

În ziua concertului,mă concentrez pe studiu,vocalize,exerciţii fizice,meditaţie,etc. Apoi,e vorba de nelipsita bucurie care îmi inundă corpul în aşteptarea scenei şi a publicului. Cred că asta e de fapt cea mai importantă...

Ce ritual de înfrumuseţare ai?

Ador să am grijă de mine! Mănânc puţin,dar des şi cât se poate de sănătos,în fiecare zi îmi răsfăţ corpul prin masaj cu ulei de măsline,beau ceai negru cu bergamotă pentru energie şi îmi trăiesc viaţa cântând.

Cum ţi-ai cunoscut soţul?

Pe Tavi (tenorul Octavian Dobrota‎,membru al formaţiei Distinto)l-am cunoscut prima oară în calitate de profesor al meu,la Liceul de Muzică. Din prima clipă am sesizat că avea acelaşi zâmbet ca al meu şi am simţit că într-o zi vom fi împreună,ceea ce s-a şi întâmplat când eu deja eram în primul an de Conservator. Tavi este un om deosebit,dar şi un artist care ştie să îmbine arta cu managementul artistic. El este mereu lângă mine,fiind sprijinul meu în tot ceea ce fac.

da475e074ad062f1718d773931cac1ef jpg jpeg

Care crezi că este secretul unui mariaj fericit?

Comunicarea,prietenia,dragostea necondiţionată,libertatea şi încrederea. Atunci când aceste lucruri există,restul vin de la sine.

Ce se schimbă în cuplu după apariţia primului copil?

Totul se schimbă,dar sunt foarte importante răbdarea şi implicarea ambilor părinţi,pentru ca totul să fie o poveste frumoasă. Noi ne bucurăm din plin de toate lucrurile pe care le trăim împreună.

Cum te simţi în postura de mămică?

Nu am crezut că venirea pe lume a Erikăi Maria o să-mi aducă atâtea bucurii. Copilul este cel mai important lucru din viaţa mea şi a noastră,totul se învârte în jurul lui. Erika Maria ne cântă tot timpul,se vede clar că ne moşteneşte şi,sincer,chiar mi-aş dori să ne urmeze,însă nu noi decidem asta.

Îţi mai doreşti copii?

Da,absolut! Însă acum este momentul Erikăi Maria şi vreau să savurăm fiecare minut petrecut alături de ea. Apoi,câţi o mai vrea Dumnezeu,îi primim cu aceeaşi dragoste!

Ce nu ştiai despre Ianna

  • Dacă ar putea schimba lumea,ar începe cu... răutatea oamenilor,percepţia legată de viaţă,sistemul de învăţământ,sărăcia.
  • Când trece prin momente dificile,obişnuieşte să... mediteze asupra a ceea ce face greşit. Încearcă să se corecteze,se roagă şi crede în Dumnezeu cu toată tăria!
  • Cel mai frumos cadou pe care l-a primit vreodată este... Erika Maria,fetiţa ei!

Credit foto:Paparazzi Events



Recente

vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg