Îl mai țineți minte pe Radar din serialul „MASH”? E neschimbat la 79 de ani!

Gary Burghoff este cunoscut pentru rolul caporalului Water "Radar" O'Reilly din serialul „ M*A*S*H”, în care a apărut timp de șapte ani. Cât de mult seamănă actorul cu personajul care l-a făcut celebru în toată lumea?

image

Lui Gary nu i-a păsat niciodată de bani și faimă, lucru care l-a determinat să renunțe la actorie și să se dedice familiei destul de devreme în cariera sa. Din păcate, asemenea decizie l-a adus în pragul falimentului la începutul anilor ’90.  

Burghoff a avut mână liberă cu personajul Radar, producătorii permițându-i să reacționeze după bunul plac în multe secvențe. Acesta a și fost motivul pentru care Gary a adorat să interpreteze rolul din „MASH” atâția ani.

Înainte de-a juca în serialul faimos, actorul mai bifase câteva proiecte. A apărut în musicalul "You're a Good Man, Charlie Brown", de pildă, însă nu s-a comparat cu rolul TV care i-a adus notorietate internațională. De fapt, se spune că Radar era singurul personaj din faimosul serial care nu putea fi înlocuit. Și chiar așa a și fost!

În 1979, actorul și-a luat „Adio!” de la colegii din „MASH”, părăsind serialul, spre surprinderea tuturor. Niciun alt actor nu a preluat rolul pentru serialul care a mai durat câțiva ani. Burghoff își dorea să joace alt personaj, să facă altceva cu viața lui.

„Am dat tot ce-am avut de dat acelui rol și serialului. Îmi pasă prea mult ca să mă mulțumesc să ofer mai puțin decât tot ce pot. Mi-am pierdut vitalitatea”, a dezvăluit actorul făcând referire la epuizarea fizică și psihică pe care o simțea când a decis să se despartă de rolul vieții lui.

După ce au filmat fără „Radar” timp de două zile, producătorii l-au implorat pe Gary să se întoarcă. Chiar i-au oferit o sumă de bani impresionantă pentru asta – 4 milioane de dolari, ceea ce, la acea vreme, l-ar fi făcut pe Burghoff unul dintre cel mai bine plătiți actori de televiziune. A refuzat, însă, oferta.

De fapt, actorul a refuzat mai multe oferte generoase, pentru a se concentra pe familie. „N-am plecat din M*A*S*H un om bogat. Puteam să-mi negociez contractul, dar pentru mine banii n-au fost niciodată cel mai important lucru din viața mea!”, a ținut să explice el.

Actorul era însurat cu Janet Gayle, însă mariajul lor s-a încheiat în 1979 tocmai din cauza programului său aglomerat, el filma câte 16 ore pe zi la serial. Apoi a ajuns la altar alături de Elisabeth Bostrom, o asistentă medicală, în 1985. Din păcate, au început să apară problemele financiare. În 1991, el era șomer.

Dificultățile întâmpinate l-au împins către religie și artă. Vedeta americană s-a apucat de pictat și a început să câștige bani din asta. Gary și Elisabeth au divorțat în 2005, iar, în 2005, ea a decedat, spre regretul fiilor lor.

image

Burghoff are trei copii din două mariaje - pe Gena Gale Burghoff, născută în 1975, și pe fiii Miles și Jordan. Familia lor adoră să pescuiască și să aibă grijă de animale.

Miles a dezvăluit recent că el și soția lui așteaptă un copil, ceea ce însemană că Gary va deveni bunic pentru prima dată. Gary trăiește viața liniștită pe care și-a dorit-o dintotdeauna. Are 79 de ani și se concentrează pe familie, pictură și animale. A reușit să se redreseze financiar cu ajutorul picturilor vândute în mai multe galerii din țară pe sume de 25.000 de dolari bucata.

Foto - Instagram, MASH



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg