Îngrijire delicată pentru pielea bronzată

1 54555 original jpg jpeg

Îţi place să leneveşti pe şezlong sau într-un hamac în bătaia razelor soarelui, sperând că pielea va căpăta o nuanţă intensă de bronz. Însă expunerea prelungită, mai ales la orele amiezii, lasă urme nedorite pe piele, aşa că trebuie s-o îngrijeşti cu atenţie pentru a elimina orice risc.

Foloseşte Cosmetice speciale după plajă

Indiferent de tipul de piele,după ce ai stat la soare epiderma trebuie hrănită cu soluţii calmante şi antiinflamatoare,cum ar fi aloe vera sau soia,care să lupte împotriva alergiilor provocate de ultraviolete. Dacă ai o piele sensibilă,găseşti în farmacii produse dermatocosmetice care descongestionează epiderma afectată şi oferă protecţie optimă împotriva îmbătrânirii cutanate. Pentru pielea normală,arsă de soare,încearcă loţiunile şi cremele după plajă,care rehidratează epiderma agresată de raze,o pregătesc pentru expunerea ulterioară la ultraviolete şi optimizează protecţia anti-UV.

Compresele reci,o soluţie de urgenţă

După o expunere prelungită la soare,este posibil ca pielea să ţi se cojească. Asta se poate întâmpla din mai multe motive:loţiunea cu protecţie solară nu şi-a făcut treaba sau nu te-ai dat suficient de des cu ea,ai tenul deschis şi imediat te arde soarele,te-ai bronzat la orele amiezii când ultravioletele au fost foarte puternice. În primă fază,pielea te mănâncă,uneori te şi ustură,şi devine foarte uscată. Ca să atenuezi iritaţia,pune-ţi comprese reci sau chiar gheaţă pe zonele cu probleme.

Iaurtul te scapă de usturime

Cea mai veche,dar eficientă şi ieftină metodă de a-ţi răcori pielea după expunerea la soare este să te dai cu iaurt. Acesta  reduce inflamaţiile,scade temperatura locală şi te scapă de usturime în caz de arsură solară.Lasă-l să acţioneze câteva minute pe piele,apoi fă-ţi un duş rece. Culturile de bacterii active din iaurt îţi reechilibrează pH-ul pielii,iar proteinele,vitamina D,calciul şi probioticele din compoziţia lui îţi hrănesc pielea şi atenuează eventualele pete.

simeon stalpnicul png

Castravetele rehidratează epiderma

Ai buzele arse de soare? Taie felii un castravete proaspăt şi lasă-l să acţioneze direct pe locul afectat. Castravetele ajută pielea să reţină umezeala şi astfel previne deshidratarea. De asemenea,poţi folosi ulei de lavandă. Acesta reface pH-ul pielii arse de soare,reduce durerea şi calmează roşeaţa provocată de soare.

Pasta de cartofi are efect calmant

Foarte eficientă împotriva arsurilor solare este şi pasta de cartofi. Curăţă doi cartofi medii,pisează-i în blender sau în robotul de bucătărie şi unge zonele iritate sau care te ustură. După ce s-a uscat,fă un duş călduţ şi dă-te cu o loţiune intens hidratantă. 

Exfoliere blândă,pentru reîntinerirea celulelor pielii

Exfoliază pielea arsă după ce s-a vindecat,ca să îndepărtezi celulele moarte şi să faci loc unui nou strat de celule sănătoase. Poţi folosi produse din comerţ destinate acestui proces,dar poţi întrebuinţa şi ce ai prin bucătărie. Zaţul de cafea sau mălaiul,în combinaţie cu mierea de albine,sunt ingredientele ideale ale unui scrub de corp eficient.Recente

kim si khloe kardashian jpeg
adele deschidere jpg
pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg