Îngrijire pentru gât şi decolteu

1 81373 original jpg jpeg

 Pielea de pe gât şi decolteu este mult mai sensibilă şi adesea neglijată în rutina de îngrijire, care se axează adesea doar pe zona feţei. Vara, soarele puternic poate duce la apariţia ridurilor şi la uscarea ei în exces. Menţine decolteul hidratat şi mereu tânăr urmând câţiva paşi simpli!

Fă-ţi un gomaj delicat 2 ori pe săptămână

Îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii, care vara se acumulează în exces din cauza prafului şi a transpiraţiei. Foloseşte un exfoliant cu particule fine, pe care îl masezi 5 minute pe pielea curată, apoi clăteşti cu apă călduţă. Poţi prepara şi un scrub din ingrediente naturale, din 2-3 linguriţe de sare de mare sau zahăr brun, pe care le amesteci cu o lingură de ulei de măsline. Şi cafeaua îţi va lăsa pielea fină şi mai fermă. Combină 2 linguriţe de zaţ proaspăt de cafea cu 2 linguriţe de ulei de cocos şi masează delicat pielea gâtului şi a decolteului. Clăteşte cu apă călduţă.

Hidratează constant şi foloseşte protecţie solară

Cremele hrănitoare, aplicate imediat după duş, te vor ajuta să menţii pielea hidratată şi să te bronzezi frumos. Nu le aplica doar pe ten, ai grijă întotdeauna ca gâtul şi decolteul să îşi primească şi ele doza de îngrijire. Vei evita astfel descuamarea pielii, menţinând-o elastică şi catifelată. Ţine minte să aplici şi o loţiune cu protecţie solară, în special atunci când porţi ţinute decoltate, ce lasă pielea expusă. Astfel, previi apariţia ridurilor şi te fereşti de arsurile şi iritaţiile provocate de razele ultraviolete.

Evită bronzarea la solar

Dacă ai impresia că ai pielea prea albă şi vrei să te pregăteşti din timp pentru plajă, bronzul obţinut la salon nu este cea mai bună variantă. Te poate ajuta să obţii rapid o nuanţă arămie, atât de râvnită în sezonul estival, însă elasticitatea pielii va avea de suferit. Razele ultraviolete produse de solar inhibă producerea de colagen, acceleraeză îmbătrânirea prematură a epidermei şi pot duce chiar la apariţia cancerului de piele. Decolteul şi zona gâtului se ridează oricum mult mai rapid, prin urmare nu vor avea decât de suferit.

MĂŞTI HRĂNITOARE 

Miere şi ou

Prepară o mască simplă, care întârzie apariţia ridurilor. Ai nevoie doar de 2 linguri de miere, 2 gălbenuşuri şi 2 linguriţe de ulei de măsline. Amesteci bine toate ingredientele până obţii o pastă. Aplici compoziţia pe pielea gâtului şi pe decolteu după duş sau după ce ai curăţat zona de impurităţi, cu puţin lapte demachiant. Laşi să acţioneze 15-20 de minute, apoi clăteşti cu apă călduţă. Atât mierea şi uleiul de măsline cât şi gălbenuşul hidratează puternic şi menţin pielea catifelată.

Smântână şi banane

Nu doar tenul are nevoie de măşti hrănitoare, ci şi pielea gâtului şi a decolteului. Hidratează cu ajutorul unei măşti simple, din ingrediente naturale. Trebuie doar să combini 4-5 linguriţe de smântână grasă cu o jumătate de banană bine pasată. Aplici pasta obţinută pe pielea curată şi o laşi să acţioneze 20 de minute. Îndepărtezi cu apă călduţă.

Vitamina A

În fiecare seară, după duş, aplici pe gât şi decolteu lichidul din 2-3 capsule de vitamina A. Masezi delicat, până ce intră bine în piele. Tratamentul ajută la menţinerea elasticităţii şi fermităţii pielii şi previne apariţia ridurilor.

Sfat CPF 

Încearcă să reduci, pe cât posibil, consumul de zahăr din alimentaţie. Acesta acţionează negativ asupra nivelului de colagen şi elastină, afectând fermitatea pielii.

Truc CPF

În zilele în care soarele bate cu putere, acoperă zona decolteului cu o eşarfă subţire, ca să o protejezi de razele ultraviolete.



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg