Îngrijirea corectă a pielii sensibile de sub ochi – sfaturi utile

1 befunky collage 2021 12 15t233440 012 1 jpg jpeg

Zona din jurul ochilor necesită o îngrijire intensivă nu doar pe timp de iarna, dar şi în orice perioadă a anului, deoarece pielea delicată este în mod special susceptibilă la influenţa negativă a factorilor externi.

Epiderma delicată este mult  mai subţire şi mai sensibilă decât restul feţei. Cremele de zi contribuie la reducerea vizibilităţii cearcănelor, în timp ce versiunile pentru noapte sunt de obicei mai emoliente şi  au capacitatea să regenereze tenul în timpul somnuluii.

Crema de ochi poate fi mai puţin iritantă, fără parfum şi alte ingrediente potenţial problematice. Unele compoziţiii conţin anumite ingrediente, cum ar fi cofeina (cafea, ceai verde) pentru a reduce temporar edemul sau componente pentru ameliorarea cearcănele, cum ar fi vitamina K, care este posibil să nu se găsească în cremele hidratante faciale.

Produsele hidratante pentru ochi conţin de obicei două tipuri de ingrediente cheie: elemente hidratante naturale sau sintetice şi emolienţi. Componentele active precum glicerina şi ureea ajută epiderma să absoarbă şi să reţină umiditatea. La rândul lor, emolienţii precum vaselina şi uleiurile minerale micşorează spaţiile dintre celule, lăsând pielea netedă şi catifelată.

În plus, multe creme pentru ochi conţin ingrediente anti-îmbătrânire care sunt vitale pentru pielea subţire. Unul dintre cele mai comune ingrediente este retinolul, un derivat al vitaminei A a cărui capacitate de a stimula producţia de colagen a fost dovedită în numeroase experimente.

Mulţi factori afectează rata de îmbătrânire a pielii: de exemplu, genetica, care nu are nici o legătură cu stilul de viaţă sau cu sistemul alimentar. O perioadă îndelungată s-a crezut că crema pentru ochi nu poate face faţă caracteristicilor genetice ale pielii, dar evoluţiile din ultimii ani au infirmat acestui mit.

Pe măsură ce îmbătrânim, chiar şi pielea grasă devine uscată, deoarece glandele încep să producă mai puţin sebum. În acest caz, folosirea unei creme pentru pielea din jurul ochilor va ajuta la prevenirea deshidratării şi, prin urmare, la umplerea golurilor dintre celule, care de obicei provoacă riduri. O altă problemă majoră sunt razele ultraviolete. În acest caz, este necesară o cremă cu un SPF de cel puţin 15.

Sfaturi utile pentru un aspect proaspăt

1. Nu lăsaţi  produsul să intre în contact direct cu ochii. Distribuiţi uşor până la absorbţia totală.

2. Folosiţi produse sigure. Crema de ochi trebuie, de asemenea, verificată de un oftalmolog avizat.

3. Evitaţi dezvoltarea  bacteriilor. Utilizaţi o spatulă specială pentru cremele de ochi care vin în borcan.

4. Nu uitaţi de protecţia solară.

Când vine vorba de factorii de risc, reţineţi că pielea din jurul ochilor este foarte delicată, aşa că ar trebui să evitaţi ingredientele iritante din produsele cosmetice. Dacă crema conţine substanţe chimice, alergeni naturali (miere, ciocolată, citrice) sau are o aromă puternică, trebuie să fii deosebit de atent cu ea. Experţii recomandă testarea remediului pe îndoirea cotului, lăsându-l să acţioneze timp de 12 ore.



Recente

virgine înmormântare  sursa   Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun  sursa   Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl  sursa   Shutterstock jpg
Adele  jpeg
Shakira  jpeg
Jane Fonda  foto   Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume  Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle  jpeg
Sabrina  jpg
Georgina Rodriguez  Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii  foto   Instagram jpg
Paris Hilton  jpg
Tiger Woods  sursa   Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg