Damian Drăghici a făcut magie cu „Meditații Românești” la Opera Română
Opera Română din București a devenit locul unei călătorii muzicale memorabile, pe 26 noiembrie, cu ocazia lansării albumului „Meditații Românești” semnat de Damian Drăghici.
Aproape 1.000 de spectatori au fost martorii unui spectacol exclusivist, o poveste introspectivă despre legătura profundă dintre suflet și rădăcinile românești, orchestrată de artistul care și-a consolidat cariera prin inovație și pasiune.
Un omagiu adus rădăcinilor românești
„Meditații Românești” este mai mult decât un album; este o experiență senzorială și emoțională care conectează ascultătorii cu trecutul, culturile străvechi și valorile care definesc identitatea noastră. Damian Drăghici a explicat, în cadrul evenimentului, că albumul este o reflecție muzicală asupra vieții, în toate etapele ei, de la începuturi și până la împlinirea destinului.
„În această lume grăbită, uităm adesea de esența noastră. Meditații Românești este un apel la reconectare – prin muzică, la rădăcinile noastre ancestrale, la pământul care ne-a format și la poveștile pe care doar sufletul le mai știe,” a declarat artistul.
Un spectacol de poveste pe scena Operei Române
Evenimentul de lansare a fost construit ca o călătorie muzicală, având pe scenă 13 artiști de excepție. Damian Drăghici a condus spectacolul prin talentul său unic la nai, tilincă, caval și voce, fiind acompaniat de:
- Cristina Stroe, soția sa, care a adăugat emoție prin interpretările vocale;
- Peter Perantz la pian;
- Marius Mihalache la țambal;
- Rodin Moldovan la violoncel;
- Sorin Romanescu la chitară, alături de alți artiști talentați.
Mixul de instrumente tradiționale și moderne a creat un basm sonor, captivând publicul într-o atmosferă de vis. Spectatorii au fost purtați prin sunetele autentice ale României străvechi, îmbinate cu vibrații moderne, într-un spectacol de 90 de minute.
A lansat aplicația Inspir, cu meditații audio
Pe lângă album, Damian Drăghici a anunțat lansarea aplicației Inspir, un proiect unic, gândit să ofere sesiuni de meditație audio bazate pe tradițiile și sunetele autentice ale pământului românesc. Aplicația, care va fi disponibilă până la finalul anului, va include exclusiv și albumul „Meditații Românești”, pentru a păstra intactă experiența artistică a acestui proiect.
În plus, artistul a dat startul vânzărilor de bilete pentru două evenimente majore din 2025:
- Concertul de la Sala Palatului, pe 29 martie 2025;
- Turneul național „Meditații Lăutărești”, o serie de spectacole ce vor purta vibrația acestui album către publicul din întreaga țară.
Conceptul artistic: o călătorie prin etapele vieții
Spectacolul a fost structurat ca o introspecție asupra existenței umane, având la bază conceptul „Hărțile sufletului. Veniri și deveniri. Stări și instaurări. Treceri și petreceri.” Printr-o îmbinare unică de muzică și poezie, publicul a fost invitat să reflecteze asupra etapelor vieții, de la începuturile pline de inocență, la pasiuni și împliniri, până la regăsirea liniștii interioare.
Reacția publicului și magia momentului
Sala sold-out a vibrat la unison cu energia artiștilor de pe scenă. Publicul a fost martor nu doar la un concert, ci la o experiență de suflet, care a trezit amintiri, emoții și introspecții. Fiecare sunet, fiecare notă a purtat audiența mai aproape de esența umană.
„Meditații Românești” a fost descris de participanți ca fiind un moment unic, o oportunitate de reconectare cu rădăcinile, dar și o dovadă a faptului că muzica poate depăși granițele timpului și spațiului.
@arhivă
Editor: Raluca Toma