Înmormântarea Reginei a bătut recordul deținut de aterizarea pe Lună!

Impactul pe care l-a avut monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria britanică asupra întregii lumi este incontestabil.

regina Elisabeta a II a   shutterstock 2199694609 jpg

Brittanica ne informează că Regina Elisabeta a II-a n-ar fi trebuit să urce vreodată pe tron. Abia după ce unchiul ei, Regele Edward al VIII-lea, a abdicat și tatăl ei, George al VI-lea, a devenit rege, tânăra Elisabeta a devenit moștenitoarea tronului.  

Tatăl regretatului monarh britanic a murit în 1952 și atunci a fost momentul în care Elisabeta și-a început domnia, la numai 25 de ani. Totuși, mai impresionant chiar decât ascesiunea ei pe tron a fost modul în care a reușit să se conecteze la oamenii din Commonwealth și felul în care a reușit să introducă monarhia britanică în secolul al XXI-lea.

Pe 19 septembrie 2022, s-a scris istorie. Întreaga lume s-a despărțit de mult îndrăgita Regină Elisabeta a II-a, iar înmormântarea ei a înregistrat un record impresionant. Se pare că oamenii care au privit ceremonia au fost într-un număr covârșitor de mare. Express relatează că aproximativ 4 miliarde de oameni au urmărit cum a fost depus sicriul regal în capelă, iar mai bine de 2.000 de oameni și-au luat „Adio!” de la Majestatea Sa în persoană.

Zi istorică - Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Peste 1 milion de persoane au călătorit spre locul în care a fost înmormântată Regina Elisabeta a II-a și au ținut să-i aducă suveranei omagiul lor.

Nu s-a zgârcit nimeni în timpul zilei de ieri, când a fost înmormântată regina, contribuabilii britanici scoțând milioane bune de lire sterline din buzunar pentru a acoperi cheltuielile cu ceremonia la care au participat șefi de stat și cupluri regale, invitați speciali care au necesitat măsuri de siguranță fără precedent.

Ziua istorică de ieri a fost de-a dreptul impresionantă. Regele Charles al III-lea a lăsat un bilețel mamei sale, care a fost pus pe sicriul acesteia, și la fel au făcut Prințul William și Prințesa Catherine, susține revista Town & Country. Acest gest amintește de felul în care și-a luat și regina „Adio!” de la soțul ei, care s-a prăpădit anul trecut. Ea i-a scris acestuia de mână un bilețel pe care erau trecute cuvintele „Te iubesc!” și pe care l-a depus pe sicriul Prințului Philip.

Fără doar și poate, înmormântarea reginei britanice a fost un eveniment fără precedent în viața viața noastră, care a stabilit un record absolut. Dat fiind popularitatea Elisabetei a II-a, ceremonia sa funerară a strâns laolaltă mai mulți privitori TV decât aterizarea pe Lună!

În 1969, în jur de 650 de milioane de oameni l-au privit pe Neil Armstrong cum a făcut primul pas pe Lună, acesta fiind primul om care aterizase vreodată pe acest corp ceresc. Ei bine, ieri, pe 19 septembrie 2022, s-a înregistrat un nou record în rândul telespectatorilor din întreaga lume. Cum spuneam, înmormântarea reginei a fost urmărită de 4 miliarde de oameni, un record absolut!

Foto - Shutterstock



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg