Prințul Philip, ținut în seif 17 luni ca să fie înmormântat cu Regina

Sicriul Prințului Philip a fost depozitat într-un seif regal din subsolul capelei, timp de 17 luni, pentru a fi astăzi scos și mutat împreună cu sicriul Majestății Sale într-un mormânt comun.

image

În momentul în care Prințul Philip a decedat, sicriul său a fost dus în seiful regal, unde există și rămășițele Regelui George al III-lea, care s-a stins din viață în 1820, dar și ale regilor George al IV-lea și William al IV-lea.

Când monarhul britanic cu cea mai îndelungată domnie a murit pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, întreaga lume a început să jelească pierderea Reginei Marii Britanii. Dispariția ei s-a petrecut după mai mai bine de un an de când soțul ei, Prințul Philip, se stinsese din viață, pe 19 aprilie 2021.

La acea vreme, când ne-am despărțit cu toții de Prințul Philip, sicriul acestuia nu a fost înmormântat, ci doar depus într-un seif regal din capelă pentru a aștepta reunirea acestuia cu partenera lui de viață. Cu alte cuvinte, Prințul Philip n-a fost pus în locul său de veci anul trecut, ci astăzi se va întâmpla acest lucru, când e înmormântată regretata regină.

Această decizie s-a luat respectând protocolul regal, care impune că oricare dintre cei doi soți moarte primul, sicriul său să fie depozitat temporar în seif până când se va stinge din viață și celălalt partener de viață.

Heart UK ne informează că astăzi cei doi soți se vor reuni în sfârșit!

image

Seiful regal este, de fapt, o încăpere din piatră, în care membrii familiei regale sunt ținuți până când se găsește locul de veci final, mormântul în care să fie îngropați.

Regele George al VI-lea a stat 17 ani în seif până când sicriul său a fost mutat într-o capelă făcută în mod special pentru el. În mod asemănător, mama prințului Philip, Prințesa Alice de Battenberg, a petrecut și ea 19 ani până să fie mutată în Ierusalim, în 1988.

image

La fel ca în cazul Prințului Philip, sicriul Reginei Elisabeta a II-a va fi depus în seiful regal după ce întreaga ceremonie funerară de stat se va încheia azi, pe 19 septembrie. Sicriul ei va rămâne acolo până ce mormântul ei va fi gata și va putea să-și găsească odihna lângă Regele George al VI-lea și Regina Mamă.

image

People ne informează că Regina și-a întâlnit soțul în 1934, când era doar o copilă. Cinci ani mai târziu, s-au întâlnit pentru a treia oară, când Elisabeta avea 13 ani, și atunci a fost momentul în care a știut că se îndrăgostise de chipeșul Philip de 18 ani.

Cei doi tineri au mai așteptat cinci ani până ce au dat curs sentimentelor lor. Cei doi „porumbei” și-au anunțat logodna pe 9 iulie 1947 și, patru luni mai târziu, pe 20 noiembrie, și-au unit destinele.

image

Regina și Prințul Philip au fost căsătoriți timp de 73 de ani, până la moartea lui Philip, în 2021. După o despărțire de 17 luni, cei doi se reunesc astăzi și vor fi înmormântați împreună pentru a-și petrece veșnicia împreună.

Foto - Shutterstock, Profimedia, Instagram Royal FamilyRecente

înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg
Regina înmormântare pălărie accesoriu jpg
Stranepotii reginei elisabeta jpeg
Marlyn Monroe si Frank Sinatra foto profimedia 0697582301 jpg
Se va schimba viaţa prinţului William şi a familiei sale  Sursa foto Instagram Kensingtonroyal jpg
omagiu adus reginei Elton John regina înmormântare Sursa foto  Shutterstock jpg
Vedete certate cu apa si sapunul, foto shutterstock jpg