Îţi ţii părul în coadă de cal? Obiceiul practic atrage efecte adverse neaşteptate

1 shutterstock 1408926626 ok jpg jpeg

Cel mai practic mod de aranjare al părului este, de departe, părul prins într-o coadă, la spate, ceea ce se numeşte coadă de cal. Stilizată sau simplă, coafura poate fi purtată în orice moment al zilei şi la orice ocazie, de la antrenamentele fzice, la aniversări cu ştaif. Însă pe cât de practic este obiceiul de îngrijire, pe atât este de periculos, dacă este efectuat foarte des.

Este importantă frecvenţă cu care îţi prinzi astfel părul, modul în care o faci, adică dacă îl prinzi foarte strâns, ori îl laşi să fie mai lejer. De asemenea, este important dacă dormi cu părul prins în coadă de cal, ce accesoriu de prindere foloseşti – elasticul din silicon dur toceşte firele de păr – şi dacă stai toată ziua cu el aranjat. În caz că nu ştii care sunt efectele adverse care vin la pachet cu acest mod de aranjare a podoabei capilare, analizează mai jos ce spun cercetătorii şi ce au observat dermatologii că se întâmplă cu părul pacienţilor, şi nu este vorba doar de alopecie.

S-ar putea să dezvolţi migrene

Durerea de cap apărută în urma purtării în mod frecvent a părului prins nu este o glumă. Se numeşte alodinie şi este provocată de un gest banal. Cu alte cuvinte, alodinia apare când o acţiune uzuală provoacă durere, dacă este făcută în mod repetat. Trebuie să ştii că părul nu este sensibil la durere, dar sub foliculii de păr există nervi care pot fi declanşaţi de strânsoarea părului. 

Scalpul poate deveni dureros

Exact ca şi în cazul durerii de cap provocată de părul prins în coadă de cal, nervii declanşaţi prin tragerea prea strânsă vor produce disconfort la nivelul pielii capului. De fapt, terminaţiile nervoase de la fiecare fir de păr sunt afectate. Şi cel mai probabil că vei resimţi durerea imediat după ce îţi eliberezi părul.

Apar dureri de spate

Scalpul tău ar putea deveni sensibil, mai ales dacă ai firul de păr gros, iar de aici poate fi generată o durere de spate, declaranşată din zona gâtului şi răspândită până la jumătatea spatelui. Acest lucru se întâmplă pentru că nervii senzoriali sunt forţaţi în scopul ca părul să stea în poziţie specifică.

Pielea feţei se întinde

Acest efect este tot unul advers, chiar dacă la prima vedere pare o reacţie cu efect de lifting asupra tenului. Purtatul în mod excesiv a părului în coadă de cal duce la pierderea elasticităţii pielii. Astfel că, în timp, îmbătrânirea prematură îşi va spune cuvântul.

Poţi suferi de alopecie

Alopecia de tracţiune este un tip specific de cădere a părului, care se manifestă de-a lungul liniei părului şi apare atunci când părului i e aplică o tensiune constantă şi pe o durată mai mare de timp.

@shutterstock  Recente

donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg
Regina Elisabeta jpeg