Îţi ţii părul în coadă de cal? Obiceiul practic atrage efecte adverse neaşteptate

1 shutterstock 1408926626 ok jpg jpeg

Cel mai practic mod de aranjare al părului este, de departe, părul prins într-o coadă, la spate, ceea ce se numeşte coadă de cal. Stilizată sau simplă, coafura poate fi purtată în orice moment al zilei şi la orice ocazie, de la antrenamentele fzice, la aniversări cu ştaif. Însă pe cât de practic este obiceiul de îngrijire, pe atât este de periculos, dacă este efectuat foarte des.

Este importantă frecvenţă cu care îţi prinzi astfel părul, modul în care o faci, adică dacă îl prinzi foarte strâns, ori îl laşi să fie mai lejer. De asemenea, este important dacă dormi cu părul prins în coadă de cal, ce accesoriu de prindere foloseşti – elasticul din silicon dur toceşte firele de păr – şi dacă stai toată ziua cu el aranjat. În caz că nu ştii care sunt efectele adverse care vin la pachet cu acest mod de aranjare a podoabei capilare, analizează mai jos ce spun cercetătorii şi ce au observat dermatologii că se întâmplă cu părul pacienţilor, şi nu este vorba doar de alopecie.

S-ar putea să dezvolţi migrene

Durerea de cap apărută în urma purtării în mod frecvent a părului prins nu este o glumă. Se numeşte alodinie şi este provocată de un gest banal. Cu alte cuvinte, alodinia apare când o acţiune uzuală provoacă durere, dacă este făcută în mod repetat. Trebuie să ştii că părul nu este sensibil la durere, dar sub foliculii de păr există nervi care pot fi declanşaţi de strânsoarea părului. 

Scalpul poate deveni dureros

Exact ca şi în cazul durerii de cap provocată de părul prins în coadă de cal, nervii declanşaţi prin tragerea prea strânsă vor produce disconfort la nivelul pielii capului. De fapt, terminaţiile nervoase de la fiecare fir de păr sunt afectate. Şi cel mai probabil că vei resimţi durerea imediat după ce îţi eliberezi părul.

Apar dureri de spate

Scalpul tău ar putea deveni sensibil, mai ales dacă ai firul de păr gros, iar de aici poate fi generată o durere de spate, declaranşată din zona gâtului şi răspândită până la jumătatea spatelui. Acest lucru se întâmplă pentru că nervii senzoriali sunt forţaţi în scopul ca părul să stea în poziţie specifică.

Pielea feţei se întinde

Acest efect este tot unul advers, chiar dacă la prima vedere pare o reacţie cu efect de lifting asupra tenului. Purtatul în mod excesiv a părului în coadă de cal duce la pierderea elasticităţii pielii. Astfel că, în timp, îmbătrânirea prematură îşi va spune cuvântul.

Poţi suferi de alopecie

Alopecia de tracţiune este un tip specific de cădere a părului, care se manifestă de-a lungul liniei părului şi apare atunci când părului i e aplică o tensiune constantă şi pe o durată mai mare de timp.

@shutterstock  



Recente

Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (1) jpeg
eclipsa  foto   Shutterstock jpg