Lady Gaga obișnuia să-și taie încheieturile. De ce își provoca singură durere?

De la tachinările constante din școală, la abuz sexual și eșecuri profesionale, cântăreața de 36 de ani a experimentat tot până acum. Iar prețul este durerea constantă pe care o simte acum zi și noapte.

image

Născută Stefani Joanne Angelina Germanotta, americanca de origine italiană și-a petrecut anii de școală într-o instituție de învățâmânt catolică, destinată exclusiv fetelor, în care era batjocorită și tachinată constant.

Crescând într-o familia italiană, tânăra artistă se străduia din răsputeri să-și mențină greutatea sub control cu toate că i se serveau mulți carbohidrați la masă. „Eu voiam să fiu o balerină slabă, dar eram, în schimb, o italiancă voluptoasă, care primea la cină chiftele în fiecare seară”, a dezvăluit ea în 2012. În scurt timp, a dezvoltat tulburări alimentare care i-au făcut un și mai mare rău. S-a oprit din a voma tot ceea ce mânca în momentul în care și-a dat seama că un astfel de gest îi afecta corzile vocale.

Trauma cauzată de abuzul sexual

Lovitura cea mare a fost, însă, abuzul sexual îndurat de Gaga. În 2014, cântăreața a șocat întreaga lume când a dezvăluit că a fost violată de un producător muzical în trecut. În 2015, a adăugat că n-a spus nimănui despre incident timp de șapte ani din simplul motiv că se învinovățea pe ea pentru întregul episod traumatizant.

În 2021, Lady Gaga a revenit cu detalii susținând că a fost violată în mod repetat și ținută captivă de un producător când avea 19 ani. Abuzatorul ei i-a spus să se dezbrace dacă mai voia o carieră muzicală. După luni întregi de abuzuri sexuale, Gaga a fost abandonată la marginea unei străzi bolnavă și vomitând. Era însărcinată.

image

După asemenea experiență, nu-i de mirare că diva suferă de sindrom post-traumatic. În 2018, cântăreața a fost nevoită să-și amâne 10 concerte din cauza durerii cronice severe de care suferă. Mai mult, vedeta obișnuia să-și provoace singură durere pentru a putea face față realității crunte pe care o trăia.

Durere fizică vs. durere psihică

În timpul unor momente de maxim disconfort emoțional, Gaga obișnuia să se taie singură și să se izbească de pereți. Ea a declarat că durerea fizică pe care și-o provoca o făcea să uite de cea psihologică insuportabilă. Evident că totul i-a accentuat starea psihică și așa precară. Ideea e că tăindu-se singură le arăta și celorlalți că suferea pe dinăuntru enorm. Cel puțin așa a explicat diva îndurerată.

Tăieturile i-au lăsat cicatrici permanente pe încheieturi, vizibile în fața oricui, lucru care a dat naștere unor comentarii nu în totalitate pozitive. Ca urmare a tuturor celor îndurate de vedetă, Gaga și mama ei, Cynthia Germanotta, au înființat Fundația Born This Way pentru a-i ajuta pe cei în situații similare cu ale ei.

Foto - ShutterstockRecente

Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg