Lady Gaga obișnuia să-și taie încheieturile. De ce își provoca singură durere?

De la tachinările constante din școală, la abuz sexual și eșecuri profesionale, cântăreața de 36 de ani a experimentat tot până acum. Iar prețul este durerea constantă pe care o simte acum zi și noapte.

image

Născută Stefani Joanne Angelina Germanotta, americanca de origine italiană și-a petrecut anii de școală într-o instituție de învățâmânt catolică, destinată exclusiv fetelor, în care era batjocorită și tachinată constant.

Crescând într-o familia italiană, tânăra artistă se străduia din răsputeri să-și mențină greutatea sub control cu toate că i se serveau mulți carbohidrați la masă. „Eu voiam să fiu o balerină slabă, dar eram, în schimb, o italiancă voluptoasă, care primea la cină chiftele în fiecare seară”, a dezvăluit ea în 2012. În scurt timp, a dezvoltat tulburări alimentare care i-au făcut un și mai mare rău. S-a oprit din a voma tot ceea ce mânca în momentul în care și-a dat seama că un astfel de gest îi afecta corzile vocale.

Trauma cauzată de abuzul sexual

Lovitura cea mare a fost, însă, abuzul sexual îndurat de Gaga. În 2014, cântăreața a șocat întreaga lume când a dezvăluit că a fost violată de un producător muzical în trecut. În 2015, a adăugat că n-a spus nimănui despre incident timp de șapte ani din simplul motiv că se învinovățea pe ea pentru întregul episod traumatizant.

În 2021, Lady Gaga a revenit cu detalii susținând că a fost violată în mod repetat și ținută captivă de un producător când avea 19 ani. Abuzatorul ei i-a spus să se dezbrace dacă mai voia o carieră muzicală. După luni întregi de abuzuri sexuale, Gaga a fost abandonată la marginea unei străzi bolnavă și vomitând. Era însărcinată.

image

După asemenea experiență, nu-i de mirare că diva suferă de sindrom post-traumatic. În 2018, cântăreața a fost nevoită să-și amâne 10 concerte din cauza durerii cronice severe de care suferă. Mai mult, vedeta obișnuia să-și provoace singură durere pentru a putea face față realității crunte pe care o trăia.

Durere fizică vs. durere psihică

În timpul unor momente de maxim disconfort emoțional, Gaga obișnuia să se taie singură și să se izbească de pereți. Ea a declarat că durerea fizică pe care și-o provoca o făcea să uite de cea psihologică insuportabilă. Evident că totul i-a accentuat starea psihică și așa precară. Ideea e că tăindu-se singură le arăta și celorlalți că suferea pe dinăuntru enorm. Cel puțin așa a explicat diva îndurerată.

Tăieturile i-au lăsat cicatrici permanente pe încheieturi, vizibile în fața oricui, lucru care a dat naștere unor comentarii nu în totalitate pozitive. Ca urmare a tuturor celor îndurate de vedetă, Gaga și mama ei, Cynthia Germanotta, au înființat Fundația Born This Way pentru a-i ajuta pe cei în situații similare cu ale ei.

Foto - Shutterstock



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg