Laptele, elixirul frumuseţii

1 75223 original jpg jpeg

Folosit încă de pe vremea Cleopatrei, laptele face minuni asupra pielii. Dacă vrei să te răsfeţi mai ceva ca o regină, află care sunt principalele beneficii ale elixirului frumuseţii, pe care îl foloseşti acasă zilnic.

Demachiant natural

Majoritatea demachiantelor din comerţ conţin ingrediente tari, care atacă pielea şi pot cauza iritaţii, mai ales pentru cele sensibile. În plus, unele dintre ele, pot lăsa chimicale pe faţă, care intră în pori, chiar şi după ce ai clătit tenul cu apă călduţă. Dacă vrei să renunţi la demachiantul din magazine, îţi poţi face acasă unul natural şi blând, pe bază de lapte. Aplică-l pe o dischetă din bumbac şi şterge uşor machiajul. Foloseşte, apoi, apă micelară pentru ca tenul să fie curăţat în profunzime.

Cremă hidratantă

Dacă ai pielea uscată, crăpată sau, pur şi simplu, nehidratată, poţi folosi laptele exact ca pe o cremă. Aplică lapte călduţ pe fiecare porţiune de piele uscată folosind vată sau dischete din bumbac. Masează uşor, pentru a intra perfect în piele. Dacă simţi că e prea lipicios, îndepărtează laptele cu apă călduţă, după 10 minute. O altă idée foarte bună este să combini laptele pe care îl ai în casă cu o banană zdrobită, amestec ce îţi va calma pielea iritată şi o va lăsa moale şi catifelată.

Exfoliant rapid

Datorită acizilor pe care îi conţine, laptele este un nutrient lichid dens ce ajută la eliminarea celulelor moarte. Adaugă 2 linguriţe de zahăr brun în lapte şi masează pielea cu amestecul pentru câteva minute. Îndepărtează cu apă călduţă, în care poţi să pui şi câteva picături de ulei natural de trandafir. În acest fel, pielea ta va arăta ca de bebeluş, moale şi extrem de strălucitoare.

Balsam eficient

Unele balsamuri de pe piaţă conţin proteine din lapte, însă în cantitate foarte mică. Nu trebuie să dai toţi banii pe produse, când poţi să îţi faci acasă propriul balsam natural. Amestecă laptele cu 2 linguriţe de miere şi aplică amestecul pe părul umed. Lasă să acţioneze 30 de minute, apoi clăteşte cu apă din abundenţă. Părul tău va fi mai mătăsos şi fortificat.

Relaxant pentru picioare

La sfârşitul unei zile obositoare, tot ce ţi-ai putea dori ar fi ca picioarele tale să primească răsfăţul de care au nevoie. Tot ce trebuie să faci este să adaugi într-un vas de baie 2 căni de lapte călduţ amestecat cu 4 linguriţe de sare şi câteva picături din şamponul tău favorit. Scufundă tălpile şi ţine-le acolo până amestecul se răceşte.

Sursă foto: