Linda Gray, neobosită la 82 de ani! Viața actriței din „Dallas”

„Sue Ellen Ewing” din serialul „Dallas” muncește de zor la 82 de ani! Ce proiecte are acum în desfășurare actrița și cum a ajuns să aibă succes la Hollywood?

image

Deși alte persoane de 82 de ani s-au retras de multă vreme din activitatea profesională, acest lucru nu este valabil și pentru Linda Gray. Apreciata actriță cunoscută în România în special pentru rolul Sue Ellen din serialul „Dallas” încă apare în filme, iar anul acesta și-a împrumutat vocea într-un podcast (un program în format digital pe internet).

Care dintre fanii serialului american „Dallas” nu și-o amintește pe Sue Ellen Ewing, soția tristă și alcoolică a necruțătorului petrolist J.R. Ewing (Larry Hagman)? Într-un interviu din revista americană Parade, Linda Gray a declarat că a fost foarte distractiv pentru ea să interpreteze acest rol care i-a adus recunoașterea internațională, pentru că a simțit că Sue Ellen era „cel mai interesant personaj feminin de televiziune din anii ’80. Nimeni nu știa ce avea de gând să mai facă sau cum o să mai reacționeze”.

De la modelling la actorie

Născută pe 12 septembrie 1940 în Santa Monica, California, Linda Ann Gray a fost mai întâi model și a apărut în sute de reclame tv, în anii ’60, și abia în 1974 a semnat un contract cu Universal Studios. După câteva roluri mai mici, a fost aleasă pentru a o interpreta pe Sue Ellen în „Dallas” (1978).

„Dallas”, un drum cu denivelări

Deși inițial trebuia să apară doar sporadic în „Dallas”, în cele din urmă Sue Ellen a devenit un personaj stabil și a părăsit serialul abia în 1989.

În sezonul al optulea, actrița a intrat în conflict cu producătorii în momentul în care le-a cerut să îi dea ocazia să regizeze câteva episoade, așa cum făceau deja colegii ei de platou, Larry Hagman și Patrick Duffy. Producătorii au refuzat-o și au concediat-o, însă „soțul” ei din serial i-a amenințat că va pleca și el dacă nu o aduc înapoi.

Așa că Linda a fost rechemată în rol și, în plus, a primit și dreptul de a regiza patru episoade din „Dallas”, care s-au dovedit a fi printre cele mai bine cotate. „Mi-a plăcut la nebunie și am fost mândră de mine că nu m-am lăsat”, și-a amintit actrița într-un interviu.

O carieră lungă pe micile ecrane

După „Dallas”, actrița a apărut în mai multe filme și seriale de televiziune, printre care „Melrose Place” (1994), „Star of Jaipur” (1998), „McBride: It's Murder, Madam” 92005) și seria nouă din „Dallas” (2012-2014). Linda Gray și-a reluat cu bucurie rolul ca Sue Ellen, alături de Larry și Patrick și a mărturist că au trăit împreună momente minunate la filmări.

O căsnicie nefericită

Linda Gray s-a căsătorit la vârsta de 21 de ani cu fotograful Ed Thrasher, despre care a declarat în cartea ei, “The Road to Happiness is Always Under Construction”, că a fost un soț abuziv. Cei doi au avut împreună doi copii, Jeff (pe care l-au pierdut în 2020 în urma luptei cu leucemia) și Kehly, actriță la rândul ei, și au divorțat în 1983.

Actrița și-a găsit în cele din urmă liniștea alături de copii și nepoți și, pe lângă actorie, și-a trăit viața implicându-se în sprijinirea unor organizații caritabile (a fost inclusiv ambasador O.N.U. al Bunăvoinței). Deoarece mama ei și o altă persoană apropiată și-au pierdut viața ca bolnavi de Alzheimer, Linda a devenit o susținătoare în campaniile pentru conștientizarea bolii și pentru găsirea unui tratament mai eficient.

Secretul tinereții veșnice

Pasionată de nutriția adecvată, Linda Gray a fost mereu atentă la alimentație - încă din copilărie, mama ei avea grijă ca mesele în familie să fie bazate pe ingrediente naturale și sănătoase -, dar și la mișcare, declarând că îi place să facă plimbări și exerciții în aer liber.

Ca sfaturi pentru a-ți păstra cât mai mult timp tinerețea și forma bună, actrița crede că este important să fii o persoană interesată de propria sănătate, să vezi ce îți face bine și ce nu, să îți accepți emoțiile și să lași deoparte critica, atât în ceea ce privește propria persoană, cât și pe cei din jur.

foto - Shutterstock



Recente

lenjeria din dantelă jpg
Studiu jpg
Gisele Bündchen și copiii ei  jpg
femeie în roșu  foto   Shutterstock jpg
Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg