Macaulay Culkin, din „Singur acasă”, s-a lăsat de actorie la numai 14 ani din cauza tatălui gelos pe succesul lui

9 asta e buna ok jpg jpeg

După ce „Singur acasă” a devenit cea mai de succes comedie a anilor '90, Macaulay Culkin a ajuns, peste noapte, un star în toată puterea cuvântului, cu încasări cumulate la vreo 50 de milioane de dolari. Însă, în spatele camerelor de filmare, copilul simpatic îşi pierdea zâmbetul din cauza relaţiei defectuoase pe care o avea cu propriul tată.

Kit Culkin a devenit pe nepusă masă managerul micuţului actor, însă, în acelaşi timp, îl abuza atât verbal, cât şi fizic pe starul din „Singur acasă”. Tatăl lui Macaulay şi-a făcut, în scurt timp, o reputaţie destul de proastă la Hollywood. Pe măsură ce notorietatea fiului său creştea, Kit îşi dădea tot mai mult în petic, încercând să controleze întreaga carieră a micuţului Culkin şi să treacă peste cuvântul producătorilor şi al directorilor din studiourile cinematografice. Iar pe Macaulay chiar l-a determinat să renunţe la actorie când încă mai avea multe de demonstrat la Hollywood.

„Tata, un om care nu putea să mă suporte”

În 2001, în timpul unui interviu acordat de Macaulay celor de la revista New York, acesta a spus lucrurilor pe nume: „Tata a fost tot timpul un abuzator, dar lucrurile nu s-au înrăutăţit foarte, foarte mult decât mai târziu...” Înainte de-a da lovitura în Cetatea Filmului, Macaulay şi cei şase fraţi ai lui stăteau cu mama şi tatăl lor într-o casă cu un singur dormitor, în New York. „Tata ne abuza atât verbal, cât şi fizic”, a spus actorul care a decis, din cauza relaţiei turbulente cu tatăl lui, să renunţe la actorie la numai 14 ani.

Cum Kit acţiona în calitate de impresar al lui Macaulay, acesta călătorea peste tot cu fiul lui. Cu toate astea, relaţia tată-fiu nu era deloc una apropiată. „Mergeam prin toată ţara şi locuiam într-o cameră de hotel cu un om care nu putea să mă suporte”, a dezvăluit actorul ani mai târziu.

Dar de ce era Kit aşa dur cu fiul său? Pe 23 noiembrie 1991, când Macaulay a fost invitat la emisiunea Saturday Night Live, Kit i-a spus fiului său de numai 11 ani: „Ai grijă să te descurci bine că altfel mănânci bătaie!” Motivul durităţii tatălui era unul cât se putea de simplu.

Gelozia tatălui

Se pare că tatăl lui Macaulay a fost şi el actor în tinereţe şi a încercat din răsputeri să se afirme la Hollywood. Fără succes, însă, pentru că a suferit un accident jenant chiar în seara premierii piesei King Lear, din distribuţia căreia făcea şi el parte. A căzut de pe scenă şi, drept urmare, şi-a încheiat cariera actoricească înainte de-a... exista o carieră actoricească. Starul din „Singur acasă” e de părere că succesul de care se bucura el îl făcea gelos pe Kit, un actor ratat. „Tot ceea ce a încercat el să facă în viaţa lui eu am excelat la tot chiar înainte de-a împlini 10 ani”, pune Macaulay punctul pe i.

După eşecul filmului Richie Rich şi al altor pelicule mediocre, Macaulay s-a retras la numai 14 ani. A renunţat la actorie. Însă n-a renunţat la Hollywood din cauza rateurilor profesionale pe care le înregistrase, ci pentru că era sătul de discuţiile contradictorii cu tatăl lui şi de tensiunile dintre ei doi.

Mai nou, Kit şi mama lui Macaulay s-au despărţit şi au început după aceea lupta pe averea copilului lor de aur, care adusese în casă nu mai puţin de 50 de milioane de dolari. Iar publicitatea negativă a familiei Culkin a afectat şi modul în care starul din „Home Alone” era perceput la Hollywood. Mai mult, actorul a luat, la amturitate, calea drogurilor şi a audistrugerii, la care a putut renunţa abia recent.

Foto - Shutterstock, captură Home Alone (1990)Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg