Machiaj în funcţie de forma ochilor. 5 idei pentru un chip perfect

machiaj în funcţie de forma ochilor jpeg

Până acum ştiai că machiajul trebuie gândit în funcţie de culoarea ochilor sau chiar raportat la culoarea rochiei tale, dar nu te-ai gândit niciodată că forma ochilor poate fi factorul decisiv în alegerea makeup-ului potrivit. Iată cum să-ţi faci un machiaj în funcţie de forma ochilor.

Te-ai uitat vreodată cu atenţie la forma ochilor tăi pentru a vedea care este ea? Ai ochii rotunzi,migdalaţi,coborăţi,cu o formă descendentă sau cu pleoapa mobilă aproape nesesizabilă? Rezolva dilema folosindu-te de indiciile următoare pentru a identifica forma ochilor tăi. Apoi poţi încerca diferite stiluri de make-up pentru alege un machiaj în funcţie de forma ochilor tăi.

1. Machiaj în funcţie de forma ochilor - Ochi mari,rotunzi

Această formă a ochilor este cel mai uşor de identificat. În cazul în care partea alba a ochiului este vizibilă în jurul irisului atunci când te uiţi direct în oglindă,ai ochi rotunzi. Ochii rotunzi sunt mai largi pe verticală,astfel încât machiajul ar trebui să vizeze alungirea lor pe orizontală. Culorile,luminoase la interior şi întunecate spre colţul ochiului te vor ajuta să realizezi acest lucru.

ff80c9537494203c947e8bd6db575b9e jpg jpeg

2. Ochi migdalaţi

În cazul în care zona albă a ochilor tăi nu este vizibilă în dreptul pleoapelor superioare şi inferioare,înseamnă că ai ochii în formă de migdale. Scopul în acest caz este să creezi un make-up intens. Poţi realiza acest lucru prin utilizarea unor nuanţe mai închise la baza pleoapei superioare şi apoi să continui cu nuanţe mate până la arcade.

8229adb8535a5e1731deb5c05be8cbee jpg jpeg

3. Machiaj în funcţie de forma ochilor - Ochi oblici

Trasează o linie dreaptă imaginară dreaptă,fix pe centrul ochiului,dinspre interior spre exterior. Dacă colţul exterior al ochiului este mai sus de această linie,ai ochi oblici. Poţi echilibra forma cu ajutorul unei nuanţe deschise,până la arcadă. Foloseşte o nuanţă închisă,sidefată,pe pleopă şi pe linia genelor superioare şi de pe pleoapa inferioară,făcând o codiţă spre exterior,în sus,pentru a profita la maxim de forma ochilor tăi.

6a84e1799e88e489c8122fc002f18e70 jpg jpeg

4. Ochi cu formă descendentă

Dacă colţul exterior al ochiului este sub linia centrală imaginară care trece prin ochi,ai ochi downturned-ochi cu formă descendentă. Deoarece margine exterioara este căzută,ai nevoie de un creion pentru a da puţină viaţă make-up-ului.  Foloseşte o nuanţă mai închisă doar pe marginea exterioară a pleoapei şi extinde puţin codiţa spre exterior.

a530ce31b5c28aea47a47650d191e188 jpg jpeg

5. Machiaj în funcţie de forma ochilor - Hooded eyes

Hooded eyes sunt ochii cu pleoapa mobilă aproape invizibilă. Dacă pleoapa superioară nu este vizibilă atunci când ochii sunt deschişi,ai nevoie de un make-up special,fiindcă culoarea aplicată pe pleoapă va fi insesizabilă. Trucul este de a crea un plus de profunzime şi de a evita culorile sidefate. Eyeliner-ul ar trebui să fie subţire şi clar.

94a0fd36975becd3a749aa90b4d61c21 jpg jpeg

Foto credite: www.thehealthsite.comRecente

prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg