Machiajul ideal adaptat formei feţei

1 80660 original jpg jpeg

Fiecare femeie este frumoasă în felul său şi are trăsături care o ajută să se distingă de celelalte, pe care este indicat să şi le pună în valoare. Ce se întâmplă atunci când nu ţii cont de aceste criterii? Te poţi alege cu un machiaj nereuşit, care în loc să te pună în evidenţă, va face exact contrariul.

Chiar dacă trusa ta de machiaj conţine cele mai noi şi cele mai bune produse de pe piaţă, dacă nu vei şti cum să le aplici, acestea nu vor arăta bine aplicate pe faţa ta. De asemenea, e important să te inspiri de la persoanele pe care le admiri, însă trebuie să nu copiezi milimetric un machij, ci mai degrabă să-l adaptezi fizionomiei tale.

Machiaj pentru faţa ovală

Cea mai întâlnită formă de faţă în rândul femeilor este cea ovală. Unul dintre cele mai întâlnite trucuri folosite de make-up artişti este acela de a acorda atenţie scupltării pomeţilor şi al nasului, deoarece acesta iese foarte mult în evidenţă fiind situat în centrul feţei. După ce ai aplicat fondul de ten, aplică puţin fard bronzant pe degetul arătător şi presează-l uşor pe lateralele nasului, apoi uniformizează-l cu o pensulă. În acest fel, nasul va părea mai îngust.

Sprâncenele foarte arcuite accentuează ovalul feţei, aşadar, păstrează-le într-o formă cât mai aproape de cea naturală, pensând şi tunzând doar firele de păr răzleţe.

Dacă alegi să-ţi rujezi buzele, optează pentru o culoare puternică doar dacă nu ai evidenţiat şi ochii.

Aplică fardul pe obrazi pe linia pomeţilor, ci nu pe obraji. Pentru un aspect natural, poţi aplica într-un strat extrem de fin puţin fard şi pe bărbie, însă doar pe părţile laterale, nu şi în mijloc.

Machiaj pentru faţă alungită

Pentru o femeie cu faţa prelungă, obiectivul este ca prin machiaj să creezi iluzia unei feţe ovale. Cum poţi face acest lucru? Arcuind sprâncenele mai mult decât ai face-o în mod normal.

Pe pomeţi foloseşte un fard într-o culoare deschisă, eventual cu pigment iluminator, care să capteze lumina şi să dea senzaţia de o făţă la mai rotundă.

Pune accent pe alungirea şi curbarea genelor, care vor îndulci trăsăturile.

Buzele trebuie să fie colorate în nuanţe deschise, cât mai apropiate de cea naturală, deoarece un ruj roşu, de exemplu, va da senzaţia de buze mai subţiri, înăsprind trăsăturile. Pentru un plus de volum, aplică un strat de luciu de buze la final.

Pentru a face nasul să pară mai mic şi mai rotund, aplică o pudră bronzantă direct pe mijloc, neatingând şi părţile laterale.

Machiaj pentru faţa în formă de diamant

Proporţiile acestui tip de faţă cu fruntea lată şi bărbia îngustă şi ascuţită trebuie echilibrate cu ajutorul machiajului. Cea mai folosită tehnică este cea de a ilumina părţile feţei care vrei să pară mai voluminoase şi de a contura cu ajutorul pudrei bronzate părţile feţei care îţi doreşti să fie mai înguste.

Aplică pe toată faţă un fond de ten, folosind o nuanţă mai închisă pe tâmple şi pe bărbie. Aplică pudră iluminatoare pe vârful nasului şi accentuează pomeţii cu un fard bronzant.

Pune accent pe buze, făcându-le să pară mai voluminoase. Un gloss cu particule iluminatoare le va ajuta să pară mai mari şi mai senzuale, distrâgând astfel atenţia de la linia mai pronunţată a bărbiei.

Evită aplicarea unui fard de culoare închisă în zona ochilor, ci foloseşte mai degrabă nuanţe pământii, pastelate, chiar şi pentru machiajul de seară.

Machiaj pentru faţa rotundă

Lungimea şi lăţimea feţei au aceleaşi dimensiuni în cazul în care ai o faţă rotundă. De aceea, pentru a o alungi, este esenţial să aplezi la o tehnică de conturare cu ajutorul unei pudre bronzante.

Aplică pudra bronzantă pe tâmple şi imediat sub bărbie pentru a da senzaţia de faţă ovală, iar pe frunte şi pe mijlocul bărbiei, fard iluminator.

Pentru a da defini şi subţia obrajii, colorează-i cu un fard într-o nuanţă mai închisă.

Când vine vorba de alegerea nuanţei de ruj, poţi opta cu încredere pentru o culoare puternică, cum ar fi roşu.Recente

prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg