Mai mult volum pentru păr

1 68714 original jpg jpeg

Le aud mereu pe prietenele mele plângându-se că au firul de păr subţire şi coafura lipită de cap. Cât de bine le înţeleg! Şi al meu e fără volum la rădăcină, chiar dacă pare bogat la vârfuri. Ca să remediez această problemă, am testat câteva trucuri şi ţi le prezint pe cele mai eficiente.

De obicei,produsele recomandate pentru această problemă sunt şampoanele,balsamurile,serurile,uleiurile speciale pentru volum şi produsele de styling,precum spuma,fixativul etc. Însă trebuie să ai grijă cum le foloseşti. De exemplu,eu am aplicat mult timp un şampon pentru volum pe toată lungimea şuviţelor,când de fapt aveam nevoie de îngrijire doar la rădăcini. Eventual,foloseşte,după caz,un şampon pentru hidratare sau special conceput ca să ajute părul vopsit,la rădăcini,şi unul pentru volum la vârfuri ori invers,în funcţie de nevoile tale. De asemenea,mi s-a întâmplat ca produsele de styling în exces să îngreuneze firele,mai ales când aveam părul foarte lung. De aceea,foloseşte-le cu moderaţie.

Ai grijă cum îl usuci

Aplică balsam doar pe vârfuri sau o mască hidratantă,apoi descurcă părul cu un pieptene cu dinţi rari. După ce te-ai spălat pe cap,acoperă părul cu un prosop pufos,care absoarbe umezeala. Şterge-l uşor şi nu îl freca,pentru că rişti să-l rupi. Stai cu capul în jos sau înclinat într-o parte şi în alta şi ţine foehnul în direcţia opusă creşterii firelor de păr. Foloseşte o temperatură medie,ca să nu agresezi părul,şi alternează aerul cald cu cel rece.

Foloseşte bigudiuri mari

Obţii un plus de volum dacă apuci firele de păr umede de la rădăcină cu o perie rotundă şi o cobori treptat spre vârfuri. Când n-ai timp să-ţi speli părul,pune câtevabigudiurimari pe cap şi ţine uscătorul deasupra lor. Dacă ai firele moi,buclele se vor lăsa repede,dar părul va căpăta volum. La final,pulverizează puţin fixativ.

Aplică o mască hidratantă

Mascape care o folosesc de ceva timp a dat rezultate după numai câteva aplicări şi este uşor de preparat,plus că revitalizează părul şi îi conferă un plus de volum la rădăcină. Amestecă un ou cu 200 g de iaurt gras (sau mai mult,în funcţie de cât de lung e părul) şi aplică pasta pe tot părul. Las-o să acţioneze 15 minute şi apoi clăteşte-te cu oţet diluat cu multă apă. Eu o folosesc o dată pe săptămână,în weekend,pentru că aroma oţetului se simte mai intens în prima zi.

Sfat specialist

Oana Mantu,hair stylist salon Sharmant,Tel:031 425 2982

3bbfb456e50dfbe3d0fa86084caded09 jpg jpeg

Indiferent de structura lui,părul trebuie spălat de fiecare dată când e nevoie,mai ales dacă se îngraşă des,pentru a evita ca rădăcina să se încarce de sebum şi de impurităţi. Şamponează de două ori şi foloseşte produse potrivite tipului tău de păr,pentru a evita deteriorarea lui. Aplică balsam sau mască,în funcţie de structura părului,şi descurcă-l cât are produs pe el,ca să nu se rupă. După ce l-ai clătit bine,şterge-l cu un prosop,aplică produse de styling şi usucă-l cu capul în jos,pentru un plus de volum.

Idei Click! femei

Ca să obţii volum,tapează părul folosind un pieptene cu dinţi deşi.

Usucă părul creţ sau ondulat cu un foehn cu difuzor.Recente

Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg