Maria redă speranţa copiilor bolnavi de cancer

1 54869 original jpg jpeg

La vârsta de 34 de ani, doctorii i-au pus Mariei Culescu un diagnostic nemilos – cancer – şi i-au mai dat puţin de trăit. Cu toate acestea, femeia a reuşit să învingă boala, a înfiinţat Asociaţia M.A.M.E. şi a renovat şi dotat cu aparatură medicală performantă Secţia de pediatrie a Spitalului Fundeni.

Câţi dintre cei care au scăpat din ghearele unei boli de temut uită de sine şi se dedică celor din jur? Maria îi ajută să trăiască pe micuţii suferinzi de cancer – asta e raţiunea ei de-a fi. Cu cearcăne sub ochi – a lucrat toată noaptea la un proiect –,preşedinta Asociaţiei M.A.M.E. povesteşte cum a început totul:  „În 2008,când am aflat că probabil n-am să-mi văd băieţii crescând,m-am simţit neajutorată.

Umblam pe culoarele Institutului Clinic Fundeni şi vedeam negru în faţa ochilor. La două etaje deasupra era secţia pentru copii. Micuţii,cu căpşoarele lipsite de păr,palizi,aveau puterea să râdă. Mămicile lor însă se plângeau de lipsurile multe din spital! Atunci s-a ivit,undeva în subconştient,ideea că cineva ar trebui să facă ceva.“ Un an mai târziu,acel „cineva“ s-a dovedit a fi chiar ea.

„Puţini credeau că vom reuşi“

„Cu eforturi financiare,am făcut un tratament la o clinică din Turcia,iar boala a intrat în remisie“,îşi aminteşte Maria. „M-am întors în ţară şi,cu sprijinul moral al câtorva mămici,am înfiinţat Asociaţia M.A.M.E. Primul obiectiv a fost să donăm Spitalului Fundeni un ecograf performant,  însă companiile de la care ceream ajutor erau sceptice. Puţini credeau că vom reuşi.“

Maria a reuşit să strângă 4.000 de euro. Apoi,a contactat o companie de telefonie mobilă şi a obţinut un număr pentru donaţii prin SMS. „Împreună cu Georgiana Enache,am scris solicitări,am contactat presa,televiziunile,am făcut noi înşine un spot de promovare... După o lună şi jumătate de nopţi nedormite,am izbutit să adunăm alţi 19.000 de euro!“.

simeon stalpnicul png

Un ecograf pentru mii de pacienţi

Cu banii în mână,Maria s-a dus la un furnizor de echipamente medicale să cumpere ecograful dorit. Aparatul costa însă de trei ori mai mult! Reprezentantul firmei,impresionat de eforturile ei,a sunat la firma producătoare şi a obţinut o reducere,iar diferenţa,nu mică,a suportat-o el. Ecograful a fost donat în septembrie 2010 – iar de atunci beneficiază de performanţele lui mii de pacienţi,în fiecare an.

Vrea să strângă bani pentru un centru de recuperare

Au urmat alte proiecte:„Copilăria NU trebuie trăită în spital“ – 53.500 de euro folosiţi pentru a renova şi dota 4 grupuri sanitare,2 camere de recoltat analize şi tratament,o rezervă pentru monitorizare permanentă –,„Un loc de joacă mai sigur pentru copiii bolnavi“ (16.000 de euro),prin care s-a reamenajat spaţiul de recreaţie din curtea Institutului Clinic Fundeni. Mai nou,asociaţia vrea să adune 1 milion de euro,pentru înfiinţarea şi funcţionarea,pe 5 ani,a unui centru de suport şi recuperare pentru copiii cu cancer – „Centrul Steluţelor“. „Vrem să oferim un loc unde cei mici să poată socializa,să beneficieze de consiliere psihologică,recuperare medicală şi kinetoterapie,să poată lua masa,să desfăşoare activităţi educative... O mulţime de servicii vor fi oferite gratuit celor în suferinţă.“

Renovarea locului de joacă,Spitalul Fundeni

simeon stalpnicul png

Nu se lasă doborâtă de greutăţi

Activitatea Mariei şi a celor 82 de voluntari nu se rezumă doar la proiecte:„Răspundem oricărui apel şi,dacă se poate,aducem o rezolvare. Îi ajutăm pe părinţi cu contacte,sfaturi,chiar cu cazare – săptămâna trecută am găzduit aici,în sediul nostru,3 familii,care au dormit pe canapea...“ Maria îşi trece mâna peste faţă:„E de muncă peste puteri. Cea mai mare răsplată e recunoştinţa oamenilor. Recent,o tânără s-a oferit să lucreze voluntar la noi pentru că,prin eforturile asociaţiei,verişoara ei  trăieşte. Alteori,câte un părinte ne anunţă că micuţul lor s-a prăpădit. Mă străduiesc să nu mai plâng,mă ambiţionez să continui.“

Ajută şi tu!

Dacă vrei să sprijini înfiinţarea „Centrului Steluţelor“,poţi dona:-2 euro prin SMS la 8835 – număr valabil în toate reţelele,până în decembrie 2013.-în contul RO03BTRL04401205N75044XX,Banca Transilvania,Asociaţia M.A.M.E.,CUI 25454339.-prin intermediul serviciului specializat Euplatesc.ro,pe site-ul www.asociatiamame.com.-prin metoda Paypal,în contul office@asociatiamame.com.

„De fiecare dată când un copil se naşte,pe cer se aprinde o stea care străluceşte puternic şi care-l ocroteşte de-a lungul vieţii. Dar,atunci când un copil este atins de boală,neglijenţă sau abuz,steluţa lui îşi pierde din strălucire şi uneori se stinge.“ (Asociaţia M.A.M.E.)



Recente

Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg
Khloe Kardashian a slabit jpg
musafiri  jpg
Gigi Hadid  sursa   Instagram jpg