Măşti cu argilă pentru toate tipurile de ten

1 69676 original jpg jpeg

Unul dintre produsele care nu ar trebui să lipsească din trusa cosmetică a femeilor este argila. În combinaţie cu alte ingrediente, măştile cu argilă te ajută să arăţi mai bine, fără mari eforturi. Iata cateva exemple de măşti cu argilă pentru toate tipurile de ten.

Argila este numită şi „pământ miraculos“ şi este indicată tuturor tipurilor de ten. Bogată în minerale (magneziu,calciu,fier,zinc,seleniu,fosfor) şi în oligoelemente (mangan,siliciu),argila are acţiune calmantă,cicatrizantă şi antiseptică. Conţinutul de minerale este şi cel care determină culoarea acestei pulberi. Există argilă albă,verde,roşie,galbenă,roz şi albastră,fiecare fiind recomandată pentru diverse probleme ale tenului.

Citeşte şi:

Cura cu argilă,un leac miraculos

Infuziile din plante şi argila previn acneea

Măşti cu argilă roz-reduce roşeaţa

Variaţiile foarte mari de temperatură,tratamentele cosmetice care irită tenul şi afeţiunile gastro-intestinale favorizează declanşarea sau înrăutăţirea roşeţii specifice cuperozei. Ideală pentru tenul normal şi uscat,argila roz estompează roşeaţa. Pune într-un vas din lut (nu aluminiu) 3 linguriţe de pudră roz şi 1-2 linguri de iaurt simplu. Omogenizează bine ingredientele şi aplică pasta pe ten. Las-o să acţioneze 15-20 de minute,după care spală faţa cu apă călduţă şi tamponează cu un prosop curat. Fă masca o dată pe săptămână.

Argila albă exfoliază tenul sensibil

Potrivită persoanelor cu pielea sensibilă,pudra albă ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui,eliminând impurităţile şi celulele moarte. Într-un bol amestecă 3 linguriţe de argilă albă,½ linguriţă glicerină,5 linguriţe apă şi 2 picături de ulei esenţial de muşcată. Omogenizează şi aplică masca prin mişcări circulare. După 20 de minute,clăteşte cu apă călduţă. Foloseşte această mască o dată pe săptămână.

Măşti cu argilă verde-ameliorează acneea

Întrucât conţine minerale (magneziu,potasiu şi calciu) şi fitonutrienţi,argila verde este indicată mai ales pentru tenul gras şi normal. Ea absoarbe excesul de sebum,care favorizează apariţia coşurilor şi a punctelor negre. Pune într-un vas 3 linguriţe de argilă verde,1-2 linguri de apă şi 4-5 picături de ulei de jojoba sau de măsline. Amestecă ingredientele cu o spatulă din lemn,aplică pasta pe ten,iar după 15 minute îndepărteaz-o cu apă călduţă. Urmează procedeul de 2 ori pe săptămână. Masca nu este recomandată pentru tenul uscat sau sensibil.

Argila roşie redă strălucirea pielii

Culoarea roşie specifică este dată de fierul care se găseşte în componenţa sa şi este recomandată pentru tenul normal,uscat şi pentru cel sensibil. Dacă vrei să ai o piele moale şi fină,încearcă să aplici o mască foarte eficientă cu argilă roşie. Prepară o pastă din 2 linguriţe de pudră,1-2 linguri de apă şi 3 picături de ulei esenţial de rozmarin. Întinde masca pe pielea curată,evitând zonele din jurul buzelor,ochilor şi linia părului. Las-o să acţioneze 20 de minute,după care clăteşte cu apă călduţă. Pentru rezultate de lungă durată,tratamentul de înfrumuseţare cu argilă roşie trebuie repetat de 2 ori pe săptămână.

Măşti cu argilă galbenă-estompează ridurile

Pudra este indicată pentru toate tipurile de piele,inclusiv pentru tenul matur. Într-un bol amestecă 2 linguriţe de pudră galbenă şi 1-2 linguri de apă de trandafiri. Aplică masca pe ten,iar după 20 de minute clăteşte cu apă călduţă din abundenţă. Fă masca o dată pe săptămână.Recente

Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg