Măşti de corp hidratante pentru sezonul rece

1 68316 original jpg jpeg

Sezonul rece lasă urme nedorite pe pielea ta. Ca s-o protejezi de condiţiile de mediu agresive, nu trebuie să te dai peste cap cu cheltuielile. Ai nevoie de câteva preparate hrănitoare, pe care să ţi le faci chiar tu, cu produse din bucătărie.

1.Cu lapte şi miere

Amestecă o ceaşcă de mălai cu una de lapte şi trei linguri cu miere. Aplică masca săptămânal,cu mişcări delicate,pe pielea curată. După 20 de minute,clăteşte-te cu apă călduţă. Dacă îţi rămâne din compoziţie,păstreaz-o la frigider maximum opt zile.

2. Pe bază de mălai şi kiwi

Pasează două fructe de kiwi şi adaugă apoi o ceaşcă cu lapte şi una cu mălai. Amestecă bine şi aplică masca de două ori pe săptămână,după ce ai făcut duş. Las-o să acţioneze un sfert de oră şi îndepărteaz-o cu apă caldă. Compoziţia poate fi folosită o singură dată.

3. Din morcov şi iaurt

Spală şi curăţă un morcov mediu,apoi mixează cu blenderul până se formează o pastă moale,ca un piure. Adaugă în compoziţie un sfert de ceaşcă de iaurt şi 6 linguriţe cu miere. Amestecă bine şi întinde-o pe corp. Lasă să intre bine în piele,timp de 20 de minute,apoi clăteşte-te cu apă caldă. Masca se aplică o dată pe săptămână.

Citeşte şi:

Iată ce mască întinereşte tenul!

Mască facială din dovleac

4. Cu ciocolată

Topeşte 250 grame de ciocolată neagră şi adaugă şase linguriţe cu ulei de măsline. După ce compoziţia a ajuns la temperatura camerei,aplic-o pe pielea curată şi las-o să hidrateze intens pielea 15 minute,după care o cureţi cu apă călduţă. Masca poate fi folosită o dată la două zile. Dacă îţi rămâne din compoziţie,pune-o la frigider şi o poţi reîncălzi când ai nevoie.

5. Pe bază de miere şi banane

Ai nevoie de două banane potrivite,cât mai coapte,pe care le pasezi bine. Adaugă şase linguriţe cu miere în compoziţie şi aplică pasta,o dată pe săptămână,pe pielea curată. Lasă să stea 20 de minute şi apoi îndepărteaz-o cu apă călduţă. N-ai apucat să foloseşti tot amestecul? Îl poţi păstra la rece o săptămână. 

6. Foloseşte pulberea de argilă

Dizolvă o linguriţă cu miere de albine în jumătate de cană cu apă minerală,adaugă o lingură cu ulei de măsline şi,treptat,cinci linguri cu pulbere de argilă. Amestecă bine şi,când pasta e cremoasă şi omogenă,pune o lingură cu ulei esenţial de portocale de la plafar şi zeama de la o lămâie. Aplică această mască pe pielea foarte uscată,spălată în prealabil. Înfăşoară zonele date cu argilă cu o folie de aluminiu,lasă să acţioneze o oră,după care fă un duş cald. Masca poate fi folosită o dată la două săptămâni,fiind foarte eficientă şi împotriva celulitei,şi este activă doar la câteva ore după preparare.

7. Cu zahăr pudră

Combină trei linguri cu zahăr pudră şi o ceaşcă de ulei de măsline. Amestecă bine şi aplică pe întreg corpul,pe pielea curată,prin mişcări circulare. După 10 minute,clăteşte cu apă caldă. Masca poate fi folosită o dată la două zile. Dacă ai preparat prea multă,ţine-o la frigider şi foloseşte-o în maximum două săptămâni.



Recente

mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg