Măşti eficiente pentru tenul tău

1 70778 original jpg jpeg

La începutul sezonului rece, tenul tău începe să fie la fel de capricios ca vremea. Încercând să faţă tuturor schimbărilor bruşte de temperatură, pielea îşi poate pierde din strălucire, aşa că este bine s-o protejezi cu ajutorul unor măşti de faţă foarte eficiente.

Albuş de ou şi lămâie,dacă ai tenul gras

Porii dilataţi reprezintă cea mai des întânită problemă la persoanele cu tenul gras. Dacă te afli în această categorie,ai nevoie de o mască de faţă care să micşoreze acele mici găuri inestetice de pe faţă,o adevărată pacoste mai ales când vrei să te machiezi. Ca s-o prepari,îţi trebuie un albuş de ou şi sucul de la o jumătate de lămâie,pe care le mixezi până când se omogenizează. Aplică-ţi amestecul pe faţă,evitând zona ochilor şi a gurii. După jumătate de oră,spală-te cu apă călduţă şi dă-te cu o cremă hidratantă.

Mix hidratant cu pere pentru pielea uscată

Ai tenul uscat şi tern? În acest caz,ai nevoie de o hidratare intensă cu fructe de sezon. Suculente şi foarte aromate,perele ajută pielea să se adapteze anotimpului răcoros. Alege un fruct mai copt,zdrobeşte-i fin miezul,amestecă-l cu gălbenuş de ou şi o linguriţă cu ulei de măsline. După un sfert de oră,spală-te pe faţă şi nu te şterge,ci lasă pielea să se usuce.

Banane şi avocado,împotriva ridurilor

Ca să ştergi urmele inestetice lăsate de trecerea anilor pe chipul tău,încearcă o mască dintr-o jumătate de banană şi un fruct de avocado. Fă piure fructele bine copate,întinde compoziţia pe faţă şi las-o 20 de minute să acţioneze. La final,curăţă-te cu apă călduţă,apoi cu apă rece,pentru a închide porii şi dă-te cu o cremă împotriva ridurilor.

Tratament hrănitor cu miere

Pielea foarte sensibilă,care se înroşeşte repede,poate fi calmată cu un tratament natural ce conţine gălbenuş de ou,două linguriţe cu miere şi aceeaşi cantitate cu făină de orez. După ce ai amestecat aceste ingrediente,le întinzi pe faţă pentru 30 de minute,şi apoi le îndepărtezi prin clătire cu apă caldă. Masca este indicată şi persoanelor cu tenul obosit şi deshidratat.

Amestecul cu iaurt şi castravete redă catifelarea feţei

Ca să îngrijeşti tenul normal,toaca mărunt un castravete şi combină-l cu o jumătate de pahar cu iaurt proaspăt. Aplica pasta pe faţă 10 minute şi îndepărteaz-o cu apă din abundenţă.

Info:Tenurile uscate,cu tendinţă de ridare,pot fi tamponate cu suc de mere,care se ţine pe faţă 20 de minute.



Recente

mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg