Meghan Markle suferă de o afecţiune pe care o poate transmite şi copiilor, Archie şi Lilibet

1 106136584 197473854924992 5925318382722897780 n jpg jpeg

Partenera de viaţă a Prinţului Harry, care a împlinit ieri, pe 15 septembrie, 37 de ani, este în vizorul osteopaţilor. Meghan Markle (40 de ani) este suspectă de o afecţiune genetică, una care poate fi moştenită şi de urmaşii cuplului.

Meghan şi Harry şi-au mărit familia în iunie, când s-a născut cel de-al doilea copil al lor, Lillibet ‘Lilli’ Diana Mountbatten-Windsor, la doi ani după naşterea fiului lor, Archie Harrison, la 6 mai 2019.

În perioada când soţia lui Harry era însărcinată pentru a doua oară şi a participat la o sesiune de fotografii, cu prilejul unei vizite la Teatrul Naţional, specialişii osteopaţi s-au sesizat în ceea ce priveşte postura corpului ei, a mersului şi a mişcărilor pe care le-a făcut. În timp ce îşi mângâia pântecul, degetul mare al lui Meghan părea să se îndoaie neobişnuit de mult, iar experţii spun că acesta este exact genul de gest pe care îl poate face cineva care are articulaţii hipermobile, o afecţiune, în cele mai multe cazuri, ereditară.

Problema e de la colagen

Osteopata Anisha Joshi explică: „Oamenii cu hipermobilitate sunt deseori capabili să îşi mişte membrele în moduri în care alţii nu pot. Asta înseamnă că unele sau toate articulaţiile unei persoane pot avea o gamă neobişnuit de mare de mişcare. Hipermobilitatea este o afecţiune ereditară, cauza principală fiind dată de modificările determinate genetic ale colagenului, un tip de proteină din corp care se găseşte în ligamente şi le susţine‟. Practic, nu există suficient colagen în corp şi de aceea articulaţiile se pot întinde neobişnuit de mult.

În ceea ce priveşte probabilitatea ca Meghan să transmită afecţiunea la Lillibet şi Archie, nu se poate vorbi despre un lucru cert, notează hellomagazine.com. Totul se reduce la problema mutaţiei genetice a colagenului – cel care protejează articulaţiile şi acţionează ca un amortizor, pentru ca acestea să se mişte fără probleme, fără durere.

Anisha adaugă: „Mulţi oameni cu hipermobilitate nu suferă durere, iar antrenamentele fizice sunt ideale pentru a menţine simptomele la distanţă - cum ar fi deplasarea sau dislocarea articolaţiilor‟.

Unul dintre motivele pentru care practică Yoga

Meghan nu a confirmat dacă are sau nu articulaţii hipermobile, dar afecţiunea suspectată de specialişti ar putea să explice de ce Meghan se pricepe destul de bine la mişcările tip Yoga. Fotografiile din trecut sunt dovadă că Meghan poate executa mişcări mai avansate, care necesită multă flexibilitate în articulaţii.

@InstagramRecente

Jennier Fessler jpg
shutterstock 1005644302 jpg
ciocolata calda jpg
Jim Carrey foto  Shutterstock, Imdb jpg
Nicolas Cage jpg
Pamela Anderson foto  Shutterstock jpg
emoticoane jpg
Oprah jpg
Kate Beckinsale sursa  Instagram jpg
Britney Spears sursa  Shutterstock jpg
Cher foto  Shutterstock jpg
Noor Alfallah si Al Pacino jpeg
Tom Hanks jpg
kourtney kardashian jpg
Ginnifer Goodwin foto  Shutterstock jpg
nuditate foto  Shutterstock jpg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg