Moartea Reginei a creat o problemă inedită cu… pălăriile

Așa cum e obiceiul, toți cei 2.000 de oameni care au participat la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, pe 19 septembrie 2022, au purtat negru. În ceea ce privește accesoriile, au fost și ele trecute în codul vestimentar de pe invitație. Dar de ce au stârnit momente de panică pentru invitate?!

image

În privința familiei regale britanice, ea a păstrat tradiția de-a se îmbrăca cu rochii sau fuste până la genunchi și voal negru, în cazul femeilor, iar bărbații și-au etalat uniforma militară sau, după cum e cunoscut în popor, „hainele de doliu cu medalii”.

Cum spuneam, accesoriile au fost și ele trecute în „dress code”-ul unui asemenea eveniment și constau în pălării negre. Simplu! Sau… complicat? După cum ne-am obișnuit până acum, pălăriile sunt extrem de importante pentru ținuta oficială a membrilor familiei regale.

Diana Mather, profesor la firma de consultanță pe etichetă The English Manner a declarat, pentru BBC, că până în 1950, femeile nu erau văzute fără pălărie în public. Iar femeile din familia regală respectau și ele cu strictețe această tradiție. Fie că purtau pălării sau voalete, acele accesorii prinse de păr cu ajutorul unei bentițe sau a agrafelor, ele își accesorizau ținuta în cel mai inventiv mod posibil.

Înmormântarea reginei n-a făcut excepție de la tradiția de zeci de ani. Invitația la „evenimentul secolului” a conținut și codul vestimentar specific acelui moment special. Cu alte cuvinte, la ceremonia funerară era de așteptat ca invitatele să poarte pălărie, să fie cu capul acoperit. Însă au fost multe invitate și cele mai multe dintre ele poate că nu au în propria garderobă o pălărie neagră. Și atunci de unde să-și procure una?

Invitatele de la înmormântarea Elisabetei a II-a și-au propus să-și cumpere pălăria cea neagră din Londra, că doar asemenea oraș are magazine speciale pentru așa ceva, nu? Bun! Dar ce ne facem când sunt sute, chiar mii de oameni care au gândit așa?! De unde atâtea pălării negre pentru ele?!

Regina Angliei  Elisabeta a II a  shutterstock 2023812164 jpg

Cert e că Londra a rămas fără pălării negre înainte de înmormântarea Reginei, lucru care a produs panică în rândul învitatelor de la eveniment.  

Daily Mail ne informează că nici măcar Prințesa Beatrice nu s-a putut descurca în asemenea situație disperată. S-a dus, plină de încredere, în magazinul Fenwick, însă acolo a avut surpriza să constate că nu mai exista nicio pălărie pe raft. „O clientă era atât de disperată, încât a cumpărat o pălărie neagră foarte scumpă, care avea cristale pe ea, pe care plănuia să le dea jos, ca să respecte codul vestimentar impus”, a dezvăluit o sursă.

Ce-i drept, Prințesa Beatrice, una dintre nepoatele răposatei regine, s-a descurcat cumva și a făcut rost de pălărie. Însă a trecut prin momente de panică autentice!  

Foto - Shutterstock, ProfimediaRecente

înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg
Stranepotii reginei elisabeta jpeg
Marlyn Monroe si Frank Sinatra foto profimedia 0697582301 jpg
Se va schimba viaţa prinţului William şi a familiei sale  Sursa foto Instagram Kensingtonroyal jpg
omagiu adus reginei Elton John regina înmormântare Sursa foto  Shutterstock jpg
Vedete certate cu apa si sapunul, foto shutterstock jpg
Meredith Gray jpeg