N-a fost nici „mamă”, nici „tată”. Primul cuvânt rostit de Picasso i-a predestinat cariera!

Nu numai că a fost extrem de talentat, dar faimosul pictor a fost și incredibil de prolific. Conform celor publicate de Vanity Fair, Picasso a creat peste 45.000 de lucrări, constând în 1.885 de picturi, 7.089 de desene, 1.228 de sculpturi, 3.222 de piese de ceramică, 30.000 de printuri și 150 de planșe cu schițe. O moștenire artistică fabuloasă, nu credeți?

image

Nascut în Málaga, Spania, pe 25 octombrie 1881, artistul a primit un nume interminabil la botez -  Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso, primind numele tuturor membrilor celor două familii ale părinților lui, așa cum se obișnuia.

Încă de mic, era vizibil cu ochiul liber că Pablo era special, destinat unei soarte deosebite. Iar familia lui l-a crescut în acest sens. „În copilărie, mama mi-a spus că, dacă intru în armată, o să fiu general, dacă mă călugăresc, o să devin papă. În schimb, m-am făcut pictor și am devenit Picasso”, a povestit el însuși la un moment dat.

Biography ne informează că tatăl lui Pablo, Don José Ruiz Blasco, era pictor și instructor artistic, ceea ce a făcut să-i fie la îndemână băiatului să ia calea picturii. După cum ne putem închipui în cazul unui geniu artistic cum a fost Picasso, copilul a dat semne de genialitate încă de mic. Nu-i nicio coincidență că primul lui cuvânt rostit n-a fost ceva de-o superficialitate deranjantă. Dimpotrivă.

Primul cuvând spus de Pablo a fost „piz”, care vine de la „lápiz”, care înseamnă, în spaniolă, „creion”, „stilou”. Iar acest cuvânt pare să fi fost profetic pentru Picasso.

Se pare că Pablo l-a depășit în creativitate pe tatăl său încă din adolescență. Pasiunea lui artistică a devenit complet acaparatoare încă de pe vremea când se afla la școală și studia la două instituții artistice de top – Școala de Arte Frumoase din Barcelona și Academia Regală San Fernando din Madrid.

Plictisit de aceeași teorie care i se preda – că Velázque era crucial pentru pictură, iar Michelangelo, pentru scultură – școala vieții a fost, într-un final, definitorie pentru Picasso. Pablo începuse să-și facă veacul în cafeneaua El Quatre Gats, preferată de liber cugetători și artiști rebeli, care i-au inspirat pe Picasso să se lepede de arta tradițională și să-și găsească propriul stil îndrăzneț și original.

Astfel, el a început să schițeze în continuu orice îl putea inspira și, din acele mâzgălituri, s-a născut arta lui Pablo Picasso. Ei bine, acel creion sau stilou pe care l-a rostit prima dată în viață pare să-i fi fost de folos în încercarea de a-și contura propriul stil artistic!

Foto - ShutterstockRecente

Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg