Născuţi pe 29 februarie

1 67815 original jpg jpeg

Aproximativ 4 milioane de persoane din lume sunt născute la 29 februarie, dintre care peste 12 mii sunt români, arată statisticile.

Partea bună este că aceste persoane îşi sărbătoresc ziua de naştere o dată la patru ani,de aceea este un moment cu o semnificaţie deosebită. Ziua de 29 februarie apare în calendar în anii bisecţi,aşa cum este şi cazul anului în care ne aflăm.

O zi de naştere a actorilor

Se spune despre cei care se nasc în această zi că sunt norocoşi,că dau dovadă de mult tact şi sunt firi generoase,de aceea este o plăcere să stai în preajma lor. Sunt firi creative,de aceea nu este de mirare că multe dintre personalităţile născute de-a lungul vremii în această zi sunt sau au fost artişti. Actorul Dennis Farina (1944-2013),cunoscut pentru rolul detectivului Joe Fontana,din serialul „Lege şi Ordine“,era născut în data de 29 februarie. A devenit actor la 37 de ani,după o carieră de 18 ani în poliţie,în oraşul american Chicago.

Un alt actor care îşi serbează ziua de naştere în această zi este italianul Antonio Sabàto Jr.,care a venit pe lume în anul 1972,în Sicilia. El a emigrat împreună cu familia în SUA,pe când avea numai 12 ani,ţară unde a devenit cunoscut mai întâi ca model,apoi ca actor,devenind celebru în urma apariţiilor din serialul „Dragoste şi putere“. O altă celebritate care s-a născut în această zi,în anul 1976,este actorul şi cântăreţul de muzică rap Ja Rule.

De o frumuseţe răpitoare şi o eleganţă desăvârşită,actriţa franceză Michèle Morgan,comparată cu Greta Garbo,îşi aniversează ziua de naştere tot pe 29 februarie.

Celebrităţi care se sărbătoresc în ani bisecţi

Faimosul compozitor italian Gioachino Rossini (1792-1868) îşi serba ziua de naştere o dată la patru ani. Printre cele mai cunoscute lucrări ale acestuia se numără „Bărbierul din Sevilla“„Otello“,„Cenuşăreasa“,„Elisabeta,regina Angliei“,opere de o frumuseţe deosebită. În afară de muzică,Rossini avea o pasiune şi pentru gătit,el însuşi fiind gurmand.

Tot într-o zi de 29 februarie s-a născut regizorul William A. Wellman,care a câştigat Oscarul pentru filmul „Wings“,la prima ediţie a acestor premii. Gala a fost organizată pentru prima dată în anul 1929,la Hotelul Hollywood Roosevelt,din Los Angeles.

Ştiai că…

…şansele ca o persoană să se nască la 29 februarie sunt una la 1461,potrivit statisticilor?

…un fost premier al Tasmaniei,Sir James Wilson (1812-1880),este singura persoană de notorietate care s-a născut la  29 feburarie şi a murit tot într-o zi de 29 februarie?

…toţi cei trei copii ai unei femei din Norvegia,Karin Henriksen,s-au născut într-o zi de 29 februarie,dar în ani diferiţi? Astfel,fiica sa Heidi a văzut lumina zilei în 1960,fiul Olav în 1964 şi cel de-al treilea fiu,  Leif-Martin,în 1968.Recente

Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce  jpg