Oameni care „mănâncă“ aer şi soare

1 74391 original jpg jpeg

Printre noi se găsesc fiinţe care au depăşit barierele foamei şi necesităţii de hrană ori de apă pentru a supravieţui. Mai bine de 3.000 de persoane din întreaga lume susţin că, prin intervenţie divină sau nu, n-au mai pus gura de ani buni pe mâncarea noastră cea de toate zilele.

În termeni ştiinţifici,aceste persoane sunt numite „autotrofe“,cuvântul explicând capacitatea lor de a supravieţui fără hrană obişnuită. Organismul acestora transformă razele solare ori aerul pur în surse de energie asemănătoare hranei solide ori apei. Câţiva dintre autotrofi şi-au dezvăluit condiţia,fiind supuşi la numeroase teste,în încercarea de-a le fi înţeleasă mai bine această putere specială. 

Indianul care posteşte de 73 de ani

simeon stalpnicul png

Printre cei mai cunoscuţi autotrofi se numără indianul Prahlad Jani,care se hrăneşte doar cu aer. De altfel,înainte de internarea lui într-un spital pentru teste,acum trei ani,Jani le-a mărturisit doctorilor că nu mai mâncase ori băuse ceva din 1940. Indianul îşi petrece mare parte din zi făcând yoga (o serie de practici antice indiene menite să ajute un om să ajungă la starea de pace interioa­ră). El i-a uimit şi mai mult pe medici pe parcursul seriilor de experimente care i-au fost făcute.

Acesta n-a mâncat,n-a băut un strop de apă şi n-a făcut duş ori baie – cu toate astea,urina se acumula în vezica lui urinară. Cum a ajuns acest om să trăiască fără să bea ori să mănânce? Jani spune că la vârsta de 8 ani i s-a arătat zeiţa indiană Amba,cea care,în credinţa populară,menţine fertilitatea ogoarelor. Aceasta i-a dat să bea apă divină dintr-o peşteră şi,de-atunci,Jani n-a mai avut nevoie de nimic altceva.

Adepţi mincinoşi

În lume,există tot soiul de organizaţii ale celor care,chipurile,susţin dieta cu aer sau cu soare. Spre exemplu,un american pe nume Wiley Brooks a fondat,în anii ’80,în SUA,Institutul celor care se hrănesc cu aer. Acesta a fost demascat însă când a fost surprins mâncând o plăcintă cu carne după ce,în repetate rânduri,susţinuse că de 19 ani urma dieta cu aer. Nici cei care se hrănesc doar cu soare n-au scăpat de reclama negativă adusă de persoane precum australianca Ellen Graves,care a picat,în numai patru zile,testul de dietă solară dat de medici.

De 12 ani,un american îşi duce zilele doar cu apă

După ce,de Revelion,în 2001,lui Michael Werner i s-a făcut rău de la o masă prea copioasă,americanul originar din statul Ohio şi-a impus să nu mai mănânce nimic solid,doar să bea cafea,sucuri naturale sau vin. Werner are 62 de ani,este căsătorit şi profesează în domeniul medical,în calitate de specialist în chimia cancerului. El nu se bazează doar pe lichide,ci şi pe energia solară – dimineaţa face băi de soare,care,spune el,au reuşit să înlocuiască cu succes hrana solidă din meniul său zilnic.

Asta fiindcă,susţine medicul,pe lângă o detoxificare la nivel digestiv,noul lui regim l-a încărcat cu energie (deşi nu doarme mai mult de 5 ore pe noapte),i-a stimulat sistemul imunitar şi l-a făcut să reţină mai uşor o sumedenie de informaţii. Până în prezent,Werner a fost supus la două experimente,timp de zece zile,în decursul cărora a demonstrat că nu a minţit cu privire la dieta lui cu soare.

Ucraineanul care trăieşte ca florile

Nikolai Dolgoruky este unul dintre cei care „mănâncă“ soare. El spune că,prin eliminarea mâncării aşa cum o cunoaşte un om obişnuit,a reuşit să scape de multe dependenţe şi de păcatele trupului. Iniţial,acesta şi-a redus hrana doar la mâncare de post (fructe,legume şi seminţe). Apoi,a trecut la dieta lichidă (supe de legume,cacao,ciocolată caldă). În prezent,Dolgoruky bea până la zece pahare de apă pe zi,singurele alte lichide pe care le consumă fiind ceaiul cu miere şi o fiertură cu condimente.

Restul de energie necesară pentru organism o ia,mai bine de zece ani,de la soare,precum o fac florile. Ucraineanul a fost supus testelor medicale de verificare atât în ţara lui,cât şi în Japonia. Acestea au arătat că nu minte şi,în plus,este un om perfect sănătos.

Şi copiii pot deveni autotrofi

Zinaida Baranova,o rusoaică devenită autotrofă,susţine că,după vârsta de 7 ani,un copil poate fi trecut,fără riscuri pentru sănătate,la dieta cu soare ori cu aer. Baranova este lidera unui grup al autrotrofilor din Rusia şi a fost şi ea supusă verificărilor medicale. Acestea au arătat că,deşi are 65 de ani,vârsta ei biologică pare de numai 20!

Cum ajungi să „mănânci“ soare

Autotrofii susţin că un om obişnuit poate să „gătească“ energia solară prin exerciţii zilnice,a câte 30 de minute,la fiecare răsărit al soarelui. În timp,după primele 15 minute,scade necesitatea organismului de-a mânca,iar după 30 de minute,un individ iniţiat poate prelua şi transforma energia solară în energie bună pentru organismul uman. Recente

new amsterdam 2 png
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
2 copii print george printesa charlotte png png
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg