Oana Cuzino, apel către români: ”Să nu intrăm în panică. Nu are loc apocalipsa!”

1 oana cuzino 3 jpg jpeg

Oana Cuzino a vorbit despre coronavirus şi i-a îndemnat pe oameni să rămână calmi în această perioadă, când COVID-19 se răspândeşte cu repeziciune.

Astfel, într-un clip făcut public pe internet, Oana Cuzino a vorbit despre pandemia de coronavirus.

Deşi este o situaţie neobişnuită pentru generaţia noastră, ea le-a recomandat oamenilor să rămână calmi şi să respecte regulile impuse de autorităţi.

stanga
dreapta
2 oana cuzino jpg jpeg
3 oana cuzino intro 1 1280x720 jpg jpeg
1 oana cuzino 3 jpg jpeg
5 oana cuzino jpg jpeg
6 oana cuzino 1 jpg jpeg

„Dragii mei, este panică, este o situaţie cu totul neobişnuită pentru generaţiile noastre. Poate pentru bunicii şi străbunicii noştri, care au trăit şi vremuri de epidemie şi de război, ar fi fost ceva mai obişnuit. Dar, situaţia este aceasta: nu suntem obişnuiţi ca să trecem prin eventuale situaţii de carantină, de izolare şi asta naşte, din păcate, anumite psihoze, bazate pe starea de anxietate a fiecăruia dintre noi. Ceea ce ar trebui să facem, este, în primul rând, să ne interesăm despre un sistem de setare a aşteptărilor.

Andreea Raicu, îngrijorată de explozia de cazuri de coronavirus: ”Nimeni nu prevestea situaţia dezastruoasă!”

Ni s-a spus de către foarte multe oficialităţi că toată această stare va dura până pe la sfârşitul lunii aprilie. Sunt convinsă că aceste aşteptări se bazează pe o evaluare ştiinţifică riguroasă şi anume: că acest virus, care are un înveliş lipoproteic nu va rezista temperaturilor crescute.

Aşadar, ceea ce trebuie să facem este, într-adevăr, atunci se setează starea de carantină să aşteptăm până la sfârşitul lunii martie – aprilie, când, cu siguranţă, datorită, temperaturilor ambientale crescute, virusul va dispărea de la sine. Să ne setăm acest orizont de aşteptări şi să nu intrăm în panică. Nu are loc apocalipsa, este doar o situaţie căreia trebuie să ne adaptăm”, a spus Oana Cuzino.

Cum ştii dacă ai coronavirus. Simptomele pe care nu trebuie să le ignor apar la cinci zile de la infectare

De asemenea, ea le-a recomandat oamenilor şi ce provizii să-şi facă în această perioadă:

”Trebuie să avem în primul rând, apă. Dacă nu reuşim să ne facem provizii suficiente de apă minerală îmbuteliată, ar fi foarte bine să ne luăm un sistem de filtrare a apei de la robinet. Apa de la robinet este potabilă, este în parametri. Poate nu este întotdeauna pe gustul nostru, dar putem sî ne luăm o cană, un dispozitiv specific, care filtrează această apă şi îi schimbă gustul într-unul mai bun, eliminând practic clorul şi alte halogene, care îi influenţează gustul. (…)', a mai spus Oana Cuzino.