Olivia Newton-John, mare susținătoare a marijuanei medicinale

Faimoasa actriță și cântăreață s-a luptat cu cancerul la sân timp de trei decenii înainte de-a fi înfrântă de boală pe 8 august 2022, la vârsta de 73 de ani. În tot acest timp, Olivia a încercat atât tratamentul clasic recomandat de medici, cât terapiile alternative. Cât de mult au ajutat-o acestea?

image

Olivia Newton-John a fost diagnosticată prima dată cu cancer în 1992. A intrat în remisie, însă boala s-a întors în 2013 și apoi din nou în 2017. Conform celor relatate de NBC News, vedeta hollywoodiană a făcut o mastectomie parțială, reconstrucție de sân și chimioterapie și, în tot acest timp, a încercat să-și păstreze speranța și să-și petreacă cât mai mult timp cu cei dragi. Pe lângă medicina clasică, Olivia a încercat și tratamente alternative, precum acupunctura, plantele medicinale și terapia cu ajutorul meditației.

După ce-a anunțat lumea întreagă că boala s-a întors pentru a treia oară, actrița a devenit o mare susținătoare a marijuanei medicinale. La acea vreme, suferea de cancer la sân în stadiul patru, care se răspândise și la oase. Good Housekeeping ne informează că ea era, la început, destul de reticentă să încerce mariajuana, însă soțul ei, John Easterling, a convins-o să-i dea o șansă în încercarea disperată de-a mai scăpa de durerile crunte pe care le avea și să mai estompeze din simptomele bolii.

John Easterling a înființat compania de wellness bazat pe plante Amazon Herb Company în 1990. El susține tratamentele realizate cu ajutorul plantelor de mult timp, motiv pentru care a reușit s-o convingă și pe soția sa să le încerce. Într-un interviu oferit celor de la Cannabis Science & Technology, în 2019, Olivia a dezvăluit cât de mult a ajutat-o canabisul.

Newton-John a declarat că, pe lângă faptul că i-a scăzut intensitatea durerii și că o ajuta să doarmă, canabisul a reușit s-o scape de morfină. „Cred atât de mult în așa ceva!... Cei care au dureri mari ar trebui încurajați să consume așa ceva pentru a reduce doza sau chiar elimina opiaceele”, a ținut să explice vedeta.

image

Actrița din filmul de mare succes „Grease” a devenit mare susținătoare a marijuanei după ce a și-a dat seama cât de mult o ajuta pe ea. Ea susținea că era un fel de terapie „mai ușoară” pentru corp spre deosebire la substanșele chimice clasice administrate în asemenea boli cu potențial fatal.

În 2020, Olivia a înființat Fundația Olivia Newton-John pentru a sprijini cercetările cu privire la tratamentele bazate pe plante pentru a vindeca cancerul și-a face să dispară simptomele. Într-un filmuleț al fundației, ea a vorbit despre cum a folosit, în ultimii ani, canabisul și suplimentele bazate pe plante în încercarea de-a se vindeca.

Pe lângă fundația care-i poartă numele, vedeta a construit și un spital public în Australia, denumit Centrul de Cancer și Cercetare Olivia Newton-John, care să ajute la descoperirea unor tratamente alternative de-a combate cancerul. Ultima ei dorință a fost ca fundația ei să folosească în continuare donațiile pentru asemenea cercetări.

Foto - Shutterstock



Recente

Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg