Păr lung după 40 de ani? Se poate!

1 80852 original jpg jpeg

Femeilor mature li se potrivesc tunsori mai scurte. Asta, fiindcă pletele nu se mai cadrează cu trăsăturile înăsprite de vreme. Totuşi, cele care nu sunt încă pregătite pentru o schimbare radicală îşi pot păstra părul lung, dacă ţin cont de câteva sfaturi.

Cu cât înaintezi în vârstă, firul de păr se subţiază, se răreşte şi începe să cadă. După vârsta de 40 de ani, schimbările hormonale, coafarea şi vopsirea repetate, alimentaţia şi stresul zilnic îşi lasă amprenta asupra podoabei capilare, care îşi pierde strălucirea de altădată. Şi chiar dacă părul rămâne frumos, timpul lasă urme ireversibile pe chip. Şuviţele lungi, care dau un aer adolescentin, se armonizează tot mai greu cu trăsăturile marcate de ani.  

Găseşte forma potrivită

Dacă vrei să dai o formă părului, dar să nu renunţi la lungimea şuviţelor, alege o tunsoare adecvată vârstei, în funcţie de forma feţei. Nu uita că feţei rotunde i se potriveşte perfect tunsoarea în scări. Ai grijă ca treptele să înceapă de sub linia bărbiei. În cazul în care vrei să îţi schimbi total aspectul, poţi opta pentru un breton şic, nu foarte gros, care ascunde cu succes ridurile din zona frunţii. Dacă ai faţa pătrată, încearcă un bob mai lung, filat şi cu volum, care te va ajuta să păstrezi o imagine îngrijită. Femeilor cu faţa ovală li se recomandă o tunsoare peste umeri, cu onduleuri lejere la vârfuri. Şi părul prins e la modă, însă nu banala coadă de cal, care însăpreşte trăsăturile unei femei trecute de 40. Încearcă un coc simplu şi lejer, care îţi va da o eleganţă aparte.

Păr drept sau ondulat?

Părul drept ţi se potriveşte dacă eşti o persoană activă, care nu are timp suficient să se aranjeze în permanenţă, dar care vrea să îşi menţină imaginea îngrijită. În schimb, dacă eşti o fire romantică, poţi opta pentru onduleuri lejere, pe care le poţi obţine şi fără ondulator. Încearcă bigudiurile cu burete, care nu agresează părul. Ai nevoie şi de puţină spumă înainte de punerea lor, pentru ca buclele să se menţină cât mai strânse.

Culoarea care întinereşte

Întrucât la această vârstă încep să apară din ce în ce mai multe fire albe, e indicat să îţi vopseşti părul într-o nuanţă cât mai naturală, care să se potrivească cu trăsăturile feţei. Renunţă la culori închise sau stridente, care adaugă ani pe chip. Ideale sunt nuanţele de blond-roşcat, mai ales dacă ai tenul deschis la culoare. Castaniul sau blondul şampanie se potrivesc persoanelor cu pielea roşiatică, deoarece nuanţele reci vor neutraliza roşeaţa. Dacă ai tenul măsliniu, un şaten îţi va veni de minune! Poţi fi şi îndrăzneaţă şi să îţi laşi părul nevopsit, grizonant – însă doar dacă îl menţii permanent îngrijit, cu o formă bine definită, fără vârfuri tocite şi despicate. Nu trebuie să adopţi o coafură complicată, ci îl poţi coafa lejer, la perie.

Trucuri Click! pentru femei!

•    Pentru a nu agresa părul, foloseşte o vopsea care nu conţine amoniac sau peroxid. Utilizează un şampon pe bază de cheratină, pentru o strălucire intensă şi de durată.

•    Încearcă o mască potrivită pentru toate tipurile de păr, pe bază de ulei de ricin, care stimulează creşterea părului şi-l fortifică de la rădăcină. Ai nevoie de 2 linguri de ulei de ricin şi 2 linguri de miere. Amestecă-le într-un bol şi aplică pasta pe lungime. Lasă să acţioneze 30 de minute, după care şamponează şi clăteşte din abundenţă.

•    În sezonul cald, lasă părul să se usuce natural şi aplică 2-3 picături de ulei de cocos pe firele rebele.



Recente

Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg