Perii şi piepteni pentru fiecare tip de păr

1 80618 original jpg jpeg

 Pieptănarea şi perierea părului sunt mai importante decât ţi-ai fi imaginat.În funcţie de ustensilele pe care le foloseşti, podoaba capilară poate fi în cea mai bună formă sau, din contră, poate avea de suferit.

Peria cu pernă

Ştii peria aceea care arată ca o perniţă pentru ace, confecţionată de obicei din plastic, dar şi din lemn? Permite circulaţia aerului şi este de ajutor atunci când vrei să îţi usuci părul mai uşor. Este potrivită pentru părul de lungime medie şi lung, cu firul fin şi subţire, drept sau care nu are onduleuri foarte accentuate. Şi periile plate, tip paletă au aceleaşi caracteristici, netezind firele rebele.

Peria rotundă

Creată în special pentru situaţiile în care vrei să ai mai mult volum, peria rotundă necesită puţină îndemânare. Te poate ajuta să obţii bucle lejere sau vârfuri întoarse, dacă o foloseşti când părul este aproape zvântat, în timp ce utilizezi simultan şi föhnul. Secretul constă în modul în care o mânuieşti. Evită să înfăşori părul în jurul ei mult prea strâns sau atunci când este încă foarte ud, pentru că se rupe şi se încâlceşte. Peria rotundă cu peri din nylon este potrivită pentru firul de păr subţire, fiind mai blândă decât cea cu peri naturali.

Peria îngustă tip paletă

Seamănă cu cea de tip perniţă, doar că nu este atât de lată. Este perfectă pentru descurcarea părului creţ sau ondulat, care poate da bătăi de cap. Dacă ai firul de păr uscat, foloseşte un balsam fără clătire, care te va ajuta să îţi periezi cu uşurinţă părul.

Peria cu orificii

Părul des, care se încurcă foarte uşor, are nevoie de o perie cu orificii speciale, care ajută la netezirea eficientă a podoabei capilare. Spaţiile dintre rândurile pe care sunt aşezaţi perii contribuie şi la uscarea părului mai rapid, aşa încât o poţi folosi în acelaşi timp cu föhnul, însă nu pe părul foarte ud.

Pieptănul cu dinţi rari

Descurcă rapid părul lung cu fir subţire, care se electrizează uşor, dar şi părul creţ. Previne ruperea şuviţelor şi este de ajutor atunci când părul este foarte încâlcit. Netezeşte buclele fără să le adauge volum suplimentar, aşa cum ar face o perie.

Pieptănul cu dinţi deşi

Ideal pentru descurcarea părului scurt sau a bretonului, acest tip de pieptăn netezeşte suviţele rebele. Poate fi folosit şi pentru porţiuni mici de bucle separate, care au nevoie de definire.

Peria din lemn

Dinţii din lemn oferă combinaţia perfectă între periaj şi pieptănare, oferind în acelaşi timp şi un masaj al scalpului. Periile de acest tip sunt potrivite pentru toate tipurile de păr, ajutând la netezire şi descâlcire.

TRUCURI CPF

Când vrei să alegi cărarea perfectă, foloseşte un pieptăn cu coadă ascuţită şi dinţi subţiri, care îţi va uşura munca.

Adaugă mai mult volum coafurii tale cu ajutorul unui pieptăn special de tapat, pe care îl foloseşti întotdeauna pe dedesubtul şuviţelor.

Perii sintetici ajută la neutralizarea efectului de electrizare a părului, în timp ce perii din păr natural, de obicei din păr de mistreţ, oferă mai multă strălucire.

Sfat CPF

Părul se descurcă întotdeauna treptat, de la vârfuri spre rădăcină.



Recente

Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg