Piele uscată? Uite ce trebuie să faci!

1 69292 original jpg jpeg

Ce poate fi mai neplăcut decât o piele uscată şi senzaţia permanentă de mâncărime pe care o provoacă? Iarna şi primăvara sunt inamicul Nr. 1 al pielii uscate.

 Iarna,frigul,miditatea scăzută şi vântul usucă pielea mai mult,Vara,temperaturile ridicate,expunerea la aerul condiţionat şi la soare au aproximativ acelaşi efect. Deci,cam tot anul,persoanele cu piele uscată au probleme. Iată  câteva soluţii prin care le poţi rezolva!

NU apei fierbinţi!

Evită băile fierbinţi,înlocuieşte-le cu duşuri călduţe. Apa fierbinte combinată cu ehimicalele din săpun (oricât de hidratant ar fi) sunt o adevărată tortură pentru piele.

Cremă,cremă,cremă

Pielea ta îţi spune singură când e prea deshidratată. Începe să „strângă” şi să te manânce. Este timpul s-o  răsfeţi cu cremă hidratantă. Aplic-o pe pielea uşor umedă. Dacă foloseşti uleiuri de corp,îndepărtează excesul prin tamponări uşoare cu un prosop. Foloseşte o cremă de mâini emolientă după fiecare spălat şi unge-ţi în fiecare seară călcâiele cu o cremă foarte hidratantă.

Exfolierea saptămânală

Cremele emoliente sunt mai eficiente dacă sunt aplicate pe o piele curată,fără celule moarte. Fă un tratament de exfoliere atât pe corp cât şi pe faţă  cel puţin o dată pe săptămână.

Foloseşte umidificatoare

Pielea are nevoie de o umiditate de cel puţin 30% pentru a se simţi bine. Camerele încălzite cu calorifer sau cele răcite cu aer condiţionat au maximum 10% umiditate. Dacă nu-ţi poţi permite umidificatoare în toate camerele,atunci cumpără măcar unul pentru dormitor.

Nu uita buzele!

Complet expuse frigului,vântului sau razelor de soare,buzele au nevoie de îngrijire constantă,mai ales că ele reţin cea mai mică parte din crema aplicată,comparativ cu alte părţi ale corpului. Foloseşte balsam de buze ori de câte ori simţi nevoia şi rujuri hidratante. Evită rujurile „long last” (cele care nu se şter uşor de pe buze) pentru că usucă foarte rău buzele.Recente

Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
2 copii print george printesa charlotte png png
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg