Piele uscată? Uite ce trebuie să faci!

1 69292 original jpg jpeg

Ce poate fi mai neplăcut decât o piele uscată şi senzaţia permanentă de mâncărime pe care o provoacă? Iarna şi primăvara sunt inamicul Nr. 1 al pielii uscate.

 Iarna,frigul,miditatea scăzută şi vântul usucă pielea mai mult,Vara,temperaturile ridicate,expunerea la aerul condiţionat şi la soare au aproximativ acelaşi efect. Deci,cam tot anul,persoanele cu piele uscată au probleme. Iată  câteva soluţii prin care le poţi rezolva!

NU apei fierbinţi!

Evită băile fierbinţi,înlocuieşte-le cu duşuri călduţe. Apa fierbinte combinată cu ehimicalele din săpun (oricât de hidratant ar fi) sunt o adevărată tortură pentru piele.

Cremă,cremă,cremă

Pielea ta îţi spune singură când e prea deshidratată. Începe să „strângă” şi să te manânce. Este timpul s-o  răsfeţi cu cremă hidratantă. Aplic-o pe pielea uşor umedă. Dacă foloseşti uleiuri de corp,îndepărtează excesul prin tamponări uşoare cu un prosop. Foloseşte o cremă de mâini emolientă după fiecare spălat şi unge-ţi în fiecare seară călcâiele cu o cremă foarte hidratantă.

Exfolierea saptămânală

Cremele emoliente sunt mai eficiente dacă sunt aplicate pe o piele curată,fără celule moarte. Fă un tratament de exfoliere atât pe corp cât şi pe faţă  cel puţin o dată pe săptămână.

Foloseşte umidificatoare

Pielea are nevoie de o umiditate de cel puţin 30% pentru a se simţi bine. Camerele încălzite cu calorifer sau cele răcite cu aer condiţionat au maximum 10% umiditate. Dacă nu-ţi poţi permite umidificatoare în toate camerele,atunci cumpără măcar unul pentru dormitor.

Nu uita buzele!

Complet expuse frigului,vântului sau razelor de soare,buzele au nevoie de îngrijire constantă,mai ales că ele reţin cea mai mică parte din crema aplicată,comparativ cu alte părţi ale corpului. Foloseşte balsam de buze ori de câte ori simţi nevoia şi rujuri hidratante. Evită rujurile „long last” (cele care nu se şter uşor de pe buze) pentru că usucă foarte rău buzele.Recente

Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice Litman jpeg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg