Piele uscată? Uite ce trebuie să faci!

1 69292 original jpg jpeg

Ce poate fi mai neplăcut decât o piele uscată şi senzaţia permanentă de mâncărime pe care o provoacă? Iarna şi primăvara sunt inamicul Nr. 1 al pielii uscate.

 Iarna,frigul,miditatea scăzută şi vântul usucă pielea mai mult,Vara,temperaturile ridicate,expunerea la aerul condiţionat şi la soare au aproximativ acelaşi efect. Deci,cam tot anul,persoanele cu piele uscată au probleme. Iată  câteva soluţii prin care le poţi rezolva!

NU apei fierbinţi!

Evită băile fierbinţi,înlocuieşte-le cu duşuri călduţe. Apa fierbinte combinată cu ehimicalele din săpun (oricât de hidratant ar fi) sunt o adevărată tortură pentru piele.

Cremă,cremă,cremă

Pielea ta îţi spune singură când e prea deshidratată. Începe să „strângă” şi să te manânce. Este timpul s-o  răsfeţi cu cremă hidratantă. Aplic-o pe pielea uşor umedă. Dacă foloseşti uleiuri de corp,îndepărtează excesul prin tamponări uşoare cu un prosop. Foloseşte o cremă de mâini emolientă după fiecare spălat şi unge-ţi în fiecare seară călcâiele cu o cremă foarte hidratantă.

Exfolierea saptămânală

Cremele emoliente sunt mai eficiente dacă sunt aplicate pe o piele curată,fără celule moarte. Fă un tratament de exfoliere atât pe corp cât şi pe faţă  cel puţin o dată pe săptămână.

Foloseşte umidificatoare

Pielea are nevoie de o umiditate de cel puţin 30% pentru a se simţi bine. Camerele încălzite cu calorifer sau cele răcite cu aer condiţionat au maximum 10% umiditate. Dacă nu-ţi poţi permite umidificatoare în toate camerele,atunci cumpără măcar unul pentru dormitor.

Nu uita buzele!

Complet expuse frigului,vântului sau razelor de soare,buzele au nevoie de îngrijire constantă,mai ales că ele reţin cea mai mică parte din crema aplicată,comparativ cu alte părţi ale corpului. Foloseşte balsam de buze ori de câte ori simţi nevoia şi rujuri hidratante. Evită rujurile „long last” (cele care nu se şter uşor de pe buze) pentru că usucă foarte rău buzele.



Recente

Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
elvis presley jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg