Protejează-ţi pielea în zilele toride!

1 54389 original jpg jpeg

Soarele îmbietor, care face deliciul unei zile perfecte de vară, poate fi şi inamicul tău. Anul acesta, asistăm la cea mai mare activitate din ciclul solar actual, cu un nivel foarte crescut de radiaţii ultraviolete. Prin urmare, nu trebuie să ieşi din casă fără protecţia potrivită ţie.

Foloseşte crema de protecţie cu 20 de minute înainte să părăseşti încăperea,nu doar atunci când mergi la plajă. Astfel te pui la adăpost de cele mai agresive forme de cancer de piele şi previi îmbătrânirea prematură. Produsele de protecţie solară te apără de razele periculoase în două feluri:unele împrăştie lumina,reflectând-o departe de corp,iar altele absorb razele UV înainte ca acestea să intre în piele.

Ce produse foloseşti

Pentru expuneri îndelungate la soare,copiii,persoanele blonde,roşcate şi şatene,cu ochi verzi şi albaştri,care au pielea deschisă la culoare,care „se ard“ uşor şi cu aluniţe trebuie să se orienteze către creme cu factor de protecţie solară 50. Dacă nu te încadrezi în această categorie,mai ales în primele zile de plajă,foloseşte dermatocosmetice cu FPS 25-30. Este bine de ştiut că o cremă cu factor de protecţie 10 permite trecerea a 10% din razele soarelui,în vreme ce una cu FPS 25 va permite unei fracţiuni de doar 2,5% din radiaţiile ultraviolete să penetreze epiderma.

La ce să fii atentă

simeon stalpnicul png

Chiar dacă în comerţ găseşti o sumedenie de creme antisolare,mai ales când călătoreşti cu maşina pe distanţe mari,alege produsele care menţionează pe etichetă faptul că te protejează împotriva radiaţiilor de tip UVA,care afectează fibrele de colagen şi de elastină,străbat norii şi sticla,dar şi împotriva celor de tip UVB,care provoacă arsurile solare. Ambele afectează lanţurile ADN celulare,lasă pete inestetice pe piele şi pot cauza apariţia cancerului cutanat.

În funcţie de tipul de piele,alege...

Pielea uscată necesită o loţiune protectoare,în timp ce persoanele cu tenul gras şi acneic trebuie să folosească creme-ecran,cu fotoprotecţie specială,care să nu încarce faţa.

Dacă ai o epidermă sensibilă,optează pentru dermatocosmetice fără parfum şi alţi acizi care pot declanşa o reacţie alergică. De asemenea,încearcă să nu combini produsele de protecţie solară cu cele destinate machiajului,întrucât poţi să reduci din eficienţa cremei care te apără de ultraviolete,iar amestecul celor două poate să declanşeze apariţia coşurilor.

Îngrijire atentă pentru păr

Nu doar tenul şi pielea au nevoie de protecţie solară,ci şi părul! Prin urmare,cumpără-ţi un produs care să ajute la prevenirea deteriorării podoabei capilare şi care să-i menţină culoarea chiar şi în urma expunerii la soare. Nu în ultimul rând,evită să stai în bătaia directă a razelor soarelui la orele amiezii,în special între orele 11.00 şi 16.00,deoarece radiaţiile sunt cele mai puternice în acest interval orar.

Pont

Cremele-ecran cu filtre minerale creează o peliculă de protecţie pe suprafaţa pielii şi prezintă un risc mai mic de alergii decât filtrele chimice.

simeon stalpnicul png


Recente

Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg