Reţete de frumuseţe cu ciocolată

simeon stalpnicul png

Ştiai că delicioasa ciocolată este bogată în flavonoizi şi polifenoli, antioxidanţi benefici pentru piele? De aceea, este un intredient natural ideal, numai bun în produsele de îngrijire pentru piele şi păr.

Exfoliant pentru ten

Efecte:stimulează circulaţia,detoxifică tenul,elimină celulele moarte,este un bun hidratant şi luptă contra radicalilor liberi-unii din cei mai mari duşmani ai pielii. Rezultatul este un ten catifelat,neted şi suplu.

Ai nevoie de:un sfert de ciocolată neagră,3 linguri de zahăr brun,o linguriţă de scorţişoară pudră,2 linguri de ulei de migdale,miere. Într-un bol,pui ciocolata rasă fin,zahărul şi scorţişoara şi amesteci bine. Adaugi uleiul de migdale şi mierea şi amesteci din nou,până obţii o pastă. O aplici pe ten după ce te speli,masând uşor cu vârful degetelor,apoi clăteşti cu apă caldă.

Balsam hrănitor de buze

:catifelează buzele,păstrându-le moi,datorită polifenolilor din ciocolată. Are şi o puternică acţiune hidratantă.

o lingură de ulei de cocos,o lingură de ulei de migdale,o lingură de unt de cacao,3-4 picături de ulei de vitamina E,1-2 picături de ulei de mentă,4 pătrăţele de ciocolată neagră. Pui toate ingredientele într-un bol şi le laşi să se topească pe bain-marie,aproximativ 5 minute,timp în care amesteci uşor,cu o lingură de lemn. Când se formează o pastă,iei de pe foc şi torni într-un borcan. Laşi să se răcească. Balsamul se păstează la frigider,nu mai mult de 2 luni.

Mască antirid pentru faţă

:ajută la reducere ridurilor,datorită polifenolilor şi antioxidanţilor. Pielea îşi recapătă supleţea,iar tenul capătă un aspect întinerit.

50 g ciocolată neagră,o linguriţă de ulei de cocos,2 picături de ulei esenţial de muşcată,o lingură de miere.Într-un vas de inox,pui ciocolata şi uleiul de nucă de cocos şi le topeşti pe bain-marie. Laşi apoi să se răcească un pic,adaugi uleiul esenţial de muşcată şi mierea şi amesteci bine. Când este gata,aplici masca pe faţă,evitând zona ochilor şi a gurii. Laşi un sfert de oră,apoi te speli cu apă călduţă.

Mască hrănitoare pentru păr

:hrăneşte rădăcina firului de păr în profunzime,fiind ideală pentru femeile cu păr vopsit,pentru cele care au părul uscat,casant.

2 linguri de miere,3 linguri de pudră de ciocolată,2 linguri de ulei de măsline,un gălbenuş. Amesteci toate ingredientele într-un bol,până când obţii o textură cremoasă. Aplici pe pe toată lungimea firului de păr,acoperi cu o folie alimentară şi laşi masca să acţioneze aproximativ 30 de minute. Te speli pe cap cu şamponul pe care îl foloseşti de obicei. Aplici masca de două ori pe săptămână.

Mască hidratantă pentru ten

:calmează iritaţiile pielii,oferă hidratare profundă şi previne apariţia petelor pigmentare. Are proprietăţi antibacteriene,prevenind apariţia infecţiilor pielii. Este indicată pentru toate tipurile de ten.

2 linguri de pudră de ciocolată,2 linguri cu miere,3 linguri cu făină de ovăz,2 linguri cu smântănă. Pui ingredientele într-un bol şi le amesteci bine,până când se formează o pastă. Aplici pe faţă,masând uşor cu buricele degetelor,şi laşi să acţioneze 15-20 de minute. La sfârşit,te clăteşti cu apă caldă.

Ştiai că…

…consumul zilnic de ciocolată neagră are efecte benefice asupra pielii? Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Institutul Dermatologic European din Londra,antioxidanţii din boabele de cacao au efect antiinflamator.…măştile cu ciocolată neagră sunt utile contra căderii părului?

Bulină

Indicat este să foloseşti ciocolată neagră,cu conţinut de cel puţin 70% cacao,pentru că are un conţinut mai mare de antioxidanţi.



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg