Riscurile şi beneficiile epilării definitive

1 68705 original jpg jpeg

Părul nedorit de pe corp este o problemă pentru toate femeile. Epilarea cu ceară, cea cu epilatorul sau cu crema depilatoare sunt câteva dintre cele mai utilizate moduri de a scăpa de firele de păr.. O metodă de lungă durată este epilarea definitivă.

Ce este epilarea definită

Ne naştem cu aproximativ 5 milioane de foliculi,adică rădăcini ale firelor de păr. Până la pubertate din ele apare un puf,însă odată cu schimbările hormonale,puful se transformă în fire de păr. Epilarea definitivă se realizează prin intermediul unui aparat,care emite o lumină. Procedeul se numeşte fotoepilare,deoarece se foloseşte lumina intens pulsantă (IPL). Lumina este setată în funcţie de grosimea firului de păr şi de adâncimea la care se găseşte în piele foliculul. Ea distruge foliculul,împiedicând astfel creşterea firului de păr.

Şedinţele trebuie repetate

Din păcate,nu este de ajuns o singură şedinţă pentru a îndepărta definitiv firele. Firele de păr au un program de creştere,de stagnare şi de regresie. Epilarea definitivă este eficientă mai ales în momentul în care firele sunt în perioada de creştere,deoarece atunci comunică direct cu rădăcina. Atunci când firele sunt în alte faze,tratamentul nu-şi atinge scopul. Pentru ca firul să fie prins în perioada de creştere,sunt necesare mai multe şedinţe. Iniţial,după prima şedinţă părul cade,iar rezultatul durează  2-3 luni. Însă,având în vedere numărul ridicat de foliculi de pe suprafaţa corpului,alte fire le vor lua locul şi din acest motiv tratamentul este de lungă durată,mai exact 2-3 ani. Întrucât este un procedeu dureros,în anumite zone este necesară anestezia locală.

Epilare definitivă,dar nu totală

În anumite zone de pe suprafaţa corpului,cum este faţa sau coapsele,foliculii sunt mai rezistenţi şi din acest motiv chiar şi după încheierea tratamentului,mai apar fire de păr,chiar dacă sunt mai răzleţe,mai subţiri şi mai decolorate.

Riscurile epilării definitive

Nu toate persoanele pot să urmeze această metodă de epilare. Ea este interzisă femeilor însărcinate,celor care au anumite boli autoimune,cum ar fi cele de piele,femeile care prezintă boli de coagulare a sângelui sau care iau medicamente fotosensibilizante,precum şi celor care au tatuaje în zona în care se realizează epilarea.



Recente

Arnold Schwarzenegger  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez  Instagram jpg
Eva Mendes  foto   Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu  sursa   Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie  foto   Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara  Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
Zodiacul pasarilor  Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data  Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West  sursa   Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion  foto   Shutterstock jpg
Kylie Minogue  foto   Shutterstock jpg
Diane Keaton  sursa   Shutterstock jpg