Ritual de îngrijire a buzelor pe timp de iarnă

1 63165 original jpg jpeg

În sezonul rece, buzele trebuie îngrijite cu mare atenţie. Întrucât n-au glande sebacee, ele sunt afectate în special de temperaturile scăzute şi de vântul din timpul iernii.

Probabil ţi s-a întâmplat măcar o dată în viaţă să admiri buzele roşii sau foarte apetisante ale vedetelor. Multe dintre ele sunt prelucrate pe calculator sau au fost modificate cu ajutorul bisturiului. Însă nu toate sunt aşa! Cu puţină atenţie,chiar şi cele mai subţiri sau uscate buze pot să aibă un contur frumos. Tot ce trebuie să faci este să le hidratezi şi să alegi culoarea potrivită care să le scoată în evidenţă.

Este foarte important să-ţi exfoliezi buzele cel puţin o dată pe săptămână. Astfel îndepărtezi pielea moartă şi stimulezi circulaţia sângelui din această parte a feţei. Dă-ţi un balsam de buze intens hidratat,laşi să acţioneze timp de un sfert de oră,şi apoi masezi buzele cu ajutorul unei pensule sau a unei periuţe de dinţi. Optează pentru mişcări circulare şi ai grijă să nu apeşi prea tare. După ce ai terminat,dă-te iarăşi cu o soluţie care să le hidrateze.

Cele mai bune produse care îţi fac buzele să pară pline şi colorate natural sunt tratamentele care stimulează producţia de colagen. Ele trebuie să conţină vitamine speciale pentru această parte a feţei,de exemplu vitamina E,acid hialuronic şi ingrediente ca scorţişoara,menta sau piperul negru.

Nu în ultimul rând,dacă vrei să-ţi hidratezi buzele,ai la-ndemână mierea de albine. Ea asigură substanţele nutritive care catifelează pielea. Poţi încerca şi uleiul de măsline,recunoscut pentru calităţile sale hidratante,şi vaselina cosmetică,care previne uscarea buzelor.

Atunci când alegi culoarea potrivită a rujului,trebuie să te raportezi la nuanţa tenului şi la mărimea buzelor tale. Dacă ai tenul deschis,alege nuanţe ca auriu,bej sau piersică deschisă. Pentru feţele bronzate sau măslinii,vin de minune nuanţele închise de trandafiriu,caramel sau fructe de pădure.

Pe buzele cărnoase,poţi să te dai cu un ruj închis,iar pe cele subţiri cu un produs mai deschis la culoare,care să le facă să pară mai pline.



Recente

mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg