Secretele unei înfrumuseţări rapide

1 girl 2771001 1920 jpg jpeg

Ca orice altă gospodină, ai tendinţa să te laşi absorbită total de pregătirile pentru mesele festive care urmează. Totuşi, nu uita nici de tine şi nu lăsa sărbătorile să te prindă nepregătită, ci ia câteva măsuri pentru ca şi tu să străluceşti, la propriu, de Crăciun!

Mască exfoliantă pentru un ten festiv

Mai ales de Sărbători, ai tot dreptul să străluceşti. Poate fi dificil, însă, în condiţiile în care tenul tău este agresat atât de aerul rece de-afară, cât şi de cădura artificială din casă. Faţa ta va avea un aspect tern din cauza aerului uscat şi din cauza deshidratării, iar exfolierea celulelor moarte de la nivelul pielii poate fi răspunsul la problema ta. Dacă îţi faci un obicei din asta şi vei repeta exfolierea la fiecare trei zile, celulele noi vor putea primi hidratatea de care au nevoie, iar tenul tău îşi va recăpăta luminozitatea.

Sarea de mare poate fi o alegere extraordinară pentru o exfoliere generală a corpului, eliminând părţile aspre de piele moartă. Însă dacă ai pielea sensibilă şi cauţi un exfoliant facial ceva mai delicat, poţi folosi zahărul. Amestecă două linguri de zahăr cu un sfert de cană de lapte, aplică mixul pe faţă, frecând uşor cu degetele, lăsându-l să acţioneze maximum 15 minute, apoi clăteşte bine cu apă călduţă la început şi rece la final.

O privire cu vino-ncoace

Perioada sărbătorilor poate fi şi una obositoare, din cauza multelor ore petrecute în bucătărie, pentru a prepara bucatele de sezon. Chiar dacă ai muncit pe brânci, nu lăsa oboseala să ţi se vadă pe chip.

O soluţie pentru a-ţi hidrata zona din jurul ochilor şi a o menţine fină este să foloseşti măşti împotriva cearcănelor. Iar dacă eşti adepta tratamentelor naturale, cu ingrediente uşor de procurat, îţi recomandăm pliculeţele de ceai. Acestea sunt excelente pentru a estompa aspectul umflat al zonei din jurul ochilor, datorită conţinutului de antioxidanţi din frunzele de ceai. Pune două pliculeţe de ceai în apă clocotită, apoi lasă-le să se răcească şi ţine-le la frigider până devin foarte reci. Aplică-le timp de zece minute sub ochi, apoi clăteşte zona cu apă.

Buze mai senzuale

Vântul aspru şi temperaturile scăzute sunt principali inamici ai buzelor tale, care se usucă şi crapă. Din acest motiv, ele au nevoie de o hidratare în plus, iar aceasta nu este deloc eficientă dacă se aplică pe o suprafaţă încărcată cu piele moartă.

Pentru acel efect de buze sănătoase şi senzuale, ai nevoie de o exfoliere eficientă a acestora. Înainte de a aplica balsamul tău obişnuit, amestecă o linguriţă de zahăr brun cu una de ulei de măsline sau miere şi foloseşte acest mix ca scrub pentru buzele tale. Efectul va fi seducător.

Coafură rezistentă la petreceri

Iarna, cu toate provocările ei, nu este prietenoasă cu părul nostru, aşa că poate deveni mai rebel decât de obicei. De aceea, uleiurile sau tratamentele de păr ar trebui să facă parte din trusa noastră de rutină, mai ales atunci când intenţionăm să ne coafăm. O mască eficientă care să combată aspectul de păr tern este cea cu iaurt, o linguriţă de oţet de mere şi o linguriţă de suc de lămâie. Amestecă bine aceste ingrediente şi aplică pasta pe păr şi pe scalp. Las-o să acţioneze timp de 30 de minute, apoi spală-te pe cap, folosind şamponul tău obişnuit. Vei obţine un păr cu aspect mai sănătos şi mai strălucitor.

De încercat!

1.            Dacă alegi să-ţi prinzi părul într-o coadă sau într-un coc şic, poţi adăuga un plus de rafinament printr-un accesoriu festiv pentru păr. Şi pentru ca această agrafă sau ac de păr să nu alunece, aplică puţin fixativ pe ele şi lasă-le să se usuce, înainte să le prinzi în păr.

2.            Rujul în nuanţe de roşu intens rezistă mai mult dacă îl aplici pe buzele pregătite cu câţiva stropi de fond de ten.

3.            Machiajul festiv este un prilej cât se poate de bun de a folosi tuşul de ochi. Rezultatul este o privire mai seducătoare şi aproape că nu mai ai nevoie şi de alt produs de machaj. Cum nimeni nu s-a născut expert, exersează trasarea acelei linii pe pleoapa superioară cu câteva zile înainte de seara cea mare.Recente

Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg