Secretul unui zâmbet perfect

1 51369 original jpg jpeg

Crezi că e suficient să ai o tunsoare la modă, un machiaj trăsnet şi o ţinută trendy? Greşit! Toate acestea trebuiesc „asortate” cu un zâmbet strălucitor!

Dinţi albi,strălucitori

Ţi se pare că dinţii tăi sunt galbeni,chiar dacă îi speli în fiecare dimineaţă şi seara? Ai încercat toate pastele de dinţi fără niciun rezultat? Atunci este cazul să încerci să îi albeşti prin alte metode.

Poţi merge la stomatolog,pentru un tratament făcut în cabinet,sau îţi poţi face singură,acasă,o albire cu un gel special şi gutiere. Nu uita nici de metodele bunicii,care-şi albea dinţii cu bicarbonat,suc de lămâie sau sare grunjoasă.

Albirea profesională

Culoarea dinţilor este dată genetic. Dar,indiferernt că ai un  pigment mai gălbui sau unul de un alb strălucitor,dinţii se îngălbenesc din cauza consumului de cafea,ceai,vin roşu,sos de roşii sau de la fumat.

Pentru ca dinţii să revină la culoarea lor naturală este nevoie de mai mult decât periajul lor zilnic.

  • Cea mai sigură metodă este albirea dinţilor în cabinetul sto­matologului. Pentru rezultate mai bune,este nevoie de 2-3 şedinţe,în funcţie de nuanţa la care vrei să ajungi.
  • Acasă,poţi să-ţi albeşti dinţii cu un gel special,care se pune într-o gutieră(mulaj special al dinţilor). Gelul trebuie lăsat să acţioneze 30-60 de minute/zi,timp de 10 zile,iar culoarea obţi­­nu­­­­tă după acest tratament se păstrează circa doi ani (da­că nu bei foarte multe li­­­­­­chi­­­de colorate sau nu eşti fu­­­mă­­­­toare). Metoda de albire a dinţilor acasă,cu gutiere,este mai puţin agresivă pentru smal­ţul din­­­­ţilor,deoarece acţiunea gelului este mult mai lentă decât a substanţei folosite în cabinetele stomatologice.

Trebuie să ţii cont că nu pot fi albite şi plombele. Înainte de al­­­­­­birea dinţilor se recomandă un de­­­­tar­­­­­­traj în cabinetul stomatologic,pentru că depunerile de tartru sunt ca un scut împotriva soluţiei de albire,care nu ajunge pe dinte.  

Cum albeşti dinţii acasă

Sucul de lămâie,bicar­bonatul şi sarea grunjoasă sunt soluţii la care poţi apela pentru al­­­birea dinţilor.

  •  Folosit de 3 ori pe săptămână,bicarbonatul poate reprezenta o metodă mai ief­tină şi mai la îndemână de albire a dinţilor decât tratamentele chimice disponibile în farmacii sau în cabinetele stomatologice.
  •  Înainte de a aplica bicarbonatul de sodiu,îţi poţi tampona dinţii cu suc de lămâie. Nu abuza însă:acidul citric din lămâie poate duce la o uşoară demineralizare a smalţului.

Specialiştii atrag însă atenţia că înainte de tratamentul de albire trebuiesc tratate cariile. Substanta de albire atacă dintele acolo unde nu este smalţ. Orice mică fisură în dinte se va transforma într-o carie sub acţiunea acestor produse.

Dinţii nu se albesc?

Nu toţi oamenii îşi pot albi dinţii! Există un procent de 5% în întreaga lume care nu răs­­­pun­­­­­­de la niciun tra­­­ta­­­­ment de al­­­bire,indiferent de modalitate sau produsele folosite. Dacă după 4 zile de tratament nu observi nicio di­­­fe­­­­­­­­ren­­­­ţă,înseamnă că faci parte din­­­­­­­tre aceştia. Nu poţi afla însă  decât după ce încerci,niciun doctor nu poate de­­­pista acest lucru înainte de tratament.

În timpul trata­­­­men­­­­tu­­lui poţi avea o durere dsurdă de dinţi­­­­­. Cauza este des­­­­­­hidratarea uşoară a acestora. Senzaţia dispare însă în maximum 24 ore.