Shirley Temple, investigată de Vatican. Ce-i reproșa Papa?

Una dintre cele mai cunoscute și mai simpatice fețe din Vechiul Hollywood a fost cea a lui Shirley Temple. Fetița și-a început cariera la numai 3 ani, iar, la 7, era deja o cântăreață în toată puterea cuvântului, dansatoare pricepută și star al marelui ecran. Cu buclele ei adorabile și gropițele din obraji, micuța Shirley a cucerit generații întregi de oameni.

În timpul Marii Crize Economice, simpatica Temple a reușit să aducă un zâmbet pe chipul oamenilor, să-i facă să viseze din nou. Din păcate, faima ei a venit la pachet cu momente mai puțin plăcute, când a devenit subiectul preferat al conspiraționiștilor. Ce teorii aberante au născocit despre ea?

Începutul carierei

După ce Temple și-a făcut debutul la numai 3 ani, mama lui Shirley a înscris-o pe fetiță la cursuri de actorie, pentru a profita mai mult de pe urma talentului ei nativ, susține Biography. Iar tot efeortul micuței a fost răsplătit din plin în momentul în care mama ei a semnat, în locul ei, contractul cu Fox Film Corporation. La 6 ani, Shirley a jucat în primul ei film hollywoodian, "Carolina", după care cariera ei a pornit-o pe un drum ascendent.

În anii ’30 și ’40, Temple a luat cu asalt Cetatea Filmului, apărând în nu mai puțin de 45 de producții hollywoodiene în tot acest timp, printre care s-au numărat "Heidi", "The Little Princess" și "The Little Colonel". A câștigat numeroase premii, a strâns sume impodrtantee bani la box office și, prin intermediul realizărilor ei, a atras atenția tuturor, de la președintele țării la Papa de la Roma.

Vezi şi: Shirley Temple, copilul abuzat de la Hollywood. Şi-a început cariera la 3 ani şi, când greşea, era trimisă în „cutia pedepsei”

Toată lumea o considera pe micuța actristă un copil extrem de talentat. De fapt, s-a pus chiar problema dacă nu cumva era ceva în neregulă cu Shirley, având în vedere priceperea ei artistică plurivalentă.

Ce reproșuri i se aduceau?

ShowBiz Cheat Sheet susține că au început să circule zvonuri despre ea chiar în apogeul carierei sale. Se pare că erau destule persoane care considerau că un copil nu poate fi atât de talentat ca ea, pur și simplu considearau că trebuia să existe altă explicație pentru felul elevat în care se prezenta micuța în fața publicului.

Scepticii erau de părere că Temple n-avea cum să fie copil, ci un adult pitic, care îi păcălea pe plătitorii de bilete de cinema. Astfel, cariera uneia dintre cele mai mari staruri ale Hollywoodului a devenit de-o importanță crucială într-una dintre cele mai instabile perioade din istoria omenirii, în timpul Marii Crize Economice sau în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Și acest lucru trebuia investigat de urgență!

Citește și: De ce a fost denumită băutura Shirley Temple după numele faimoasei actriţe americane? Cum s-o prepari rapid

Investigația Vaticanului

Cel care și-a asumat responsabilitatea de-a analiza situația delicată a fost nimeni altcineva decât Vaticanul. Șeful Bisericii Catolice l-a trimis pe părintele Silvio Massante la Hollywood ca să descopere adevărul – Shirley Temple era copil sau nu?

ShowBiz Cheat Sheet ne informează că rezultatul investigației papale a fost în favoarea fetiței. S-a ajuns – nu se știe exact cum – la concluzia că Shirley nu era altceva decât un copil de 10 ani, care poseda talent cu carul și reușea să distreze publicul greu încercat de greutățile vieții de-atunci.

FOTO: Profimedia



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg