Și ei se confruntă cu E. Coli! Olimpicii s-au îmbolnăvit după ce au înotat în Sena!

Un pericol neașteptat s-a ivit la Jocurile Olimpice de vară, iar câțiva sportivi s-au îmbolnăvit după ce au înotat în Sena.

image

Conform celor scrise de DailyMail, doi participanți la triatlon, din Belgia și Elveția, s-au îmbolnăvit după ce au înotat în râul din Paris, Sena, unul dintre olimpici fiind spitalizat din cauza infecției cu bacteria cu potențial fatal – E. Coli.

Experții susțin că bacteria s-a înmulțit din cauza ploilor abundente care au existat, iar specialiștii medicali au recomandat să nu se înoate în Sena la Olimpiadă. Dar nu s-a ținut cont de recomandarea lor. E. coli se mai poate găsi, de asemenea, în carne, alte produse alimentare și fecale, iar simptomele infestării cu această bacterie include febră, o stare generală proastă și diaree.

În cele mai multe cazuri, simptomele se estompează în câteva zile, însă pentru niște sportivi aflați probabil în cursa vieții lor la Jocurile Olimpice poate fi prea mult. Ei trebuie să fie în formă fizică în fiecare zi.

În cazuri mai rare, infecția cu E.coli poate ajuge în sânge și, implicit, la organe, cauzând stricăciuni catastrofice în organism. Se poate muri din cauza acestei bactorii contactate din locuri insalubre sau consumând mâncare infectată.  

„Înotatul în orice apă care a fost contaminată cu fecale aduce riscul infectării cu E. coli și orice alți patogeni posibili”, ne avertizează microbiologul Simon Clarke.

Nu se cunosc încă detalii despre cei trei sportivi afectați de apa în care au înotat la Jocurile Olimpice de la Paris, însă nu putem să nu observăm că… se poate și la case mai mari. După ce am aflat cu toții că Marea Neagră este infectată cu E. coli în zona Corbu și Vadu, conform știrilor din ultimele zile, aflăm acum că asemenea nenorocire se poate întâmpla și într-un cadru mult mai pretențios – la cel mai important eveniment sportiv al anului și în cea mai sofisticată capitală europeană.

image

Tot ce putem spune este că sfatul specialiștilor trebuia să fie luat în seamă în privința desfășurării unei probe olimpice în Sena, un spațiu greu de controlat de către om.

foto - Shutterstock



Recente

Gillian Anderson  sursa foto   Shutterstock jpg
Shakira  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2437493777 jpg
ilioara radu pacienta 1 png
shutterstock 2390644165 jpg
casino 8809691 1280 png
vedete  foto   Shutterstock jpg
Afis KHS 2024 jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  19 2024 jpg
Kristina Joksimovic  foto   Instagram jpg
Elle Macpherson  foto   Instagram jpg
Taylor Swift  foto   Instagram jpg
shutterstock 1237299061 jpg
țară frumoasă  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
OCC Atelierele Micul Artist jpeg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
Snapinsta app 459010775 839844778214810 6229842164546905517 n 1080 jpg
Nicole Kidman  foto   Shutterstock jpg
prima zi de școală  foto   Shutterstock jpg