Singura nuntă de la Casa Albă. Cine s-a căsătorit și cum a fost la ceremonie?

O locație mai cunoscută ca reședința președintelui american, pentru cea mai frumoasă zi din viața unui cuplu, nici că poate exista! Atât timp cât nu există castele și palate romantice în Statele Unite, Casa Albă poate fi locul ideal pentru ca perechile de îndrăgostiți să-și oficializeze relația. Însă numai un singur cuplu a avut norocul de-a se căsători în casa celui mai important om de pe planetă.

image

Grover Cleveland a fost singurul președinte american din istoria americană care a avut mai multe mandate prezidențiale neconsecutive. Însă acesta a rămas în istorie și cu altă realizare – a fost singurul om care s-a însurat la Casa Albă. Data nunții lui a fost 2 iunie 1886, iar mireasa a fost frumoasa și mult mai tânăra Frances Folsom. Cum a fost evenimentul istoric?

Eveniment unic în istorie

Cleveland s-a însurat cu o femeie care era cu 27 de ani mai tânără decât el, pe care o cunoștea de când aceasta nu era decât un bebeluș. Când ea avea doar 11 ani, fetița a rămas fără tată, iar Cleveland a intervenit pe loc pentru a deveni administratorul averii răposatului ei părinte. Așadar e de la sine înțeles cum publicul a fost de-a dreptul șocat să afle că președintele urma să se căsătorească cu o tânără de numai 21 de ani, pe care acesta o considerase până atunci ca pe o fiică de-ale lui.

La ceremonia nupțială au fost invitate doar 28 de persoane, printre care s-au numărat familia apropiată, câțiva prieteni și cabinetul președintelui. Cei prezenți la eveniment au primit invitațiile cu doar cinci zile înainte și întreaga nuntă s-a dorit cât se putea de discretă și de restrânsă.

Rochia miresei

Mireasa a purtat o rochie care s-a asortat perfect cu sala înflorată în care s-a petrecut ceremonia nupțială. Creatorul rochiei de mireasă a fost nimeni altul decât Charles Frederick Worth, un designer englez stabilit la Paris, care era cel mai bine cotat creator de modă al momentului.

The New York Times a publicat a doua zi un material amplu despre evenimentul istoric, care a presupus „o ceremonie foarte simplă”, organizată conform religiei celor doi miri, care erau amândoi presbitarieni.

History ne informează că președintele n-a dorit să facă prea mare vâlvă pe marginea nunții sale. De fapt, acesta nici măcar nu și-a luat liber în acea zi, ci și-a continuat programul obișnuit de la birou imediat ce preotul l-a declarat un bărbat însurat. Mai mult, mirele nu și-a sărutat mireasa, cum este tradiția, și n-a avut niciun gest de afecțiune către Prima Doamnă pe întreaga durată a nunții.

Foto - Shutterstock



Recente

Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (1) jpeg
eclipsa  foto   Shutterstock jpg