Singura nuntă de la Casa Albă. Cine s-a căsătorit și cum a fost la ceremonie?

O locație mai cunoscută ca reședința președintelui american, pentru cea mai frumoasă zi din viața unui cuplu, nici că poate exista! Atât timp cât nu există castele și palate romantice în Statele Unite, Casa Albă poate fi locul ideal pentru ca perechile de îndrăgostiți să-și oficializeze relația. Însă numai un singur cuplu a avut norocul de-a se căsători în casa celui mai important om de pe planetă.

image

Grover Cleveland a fost singurul președinte american din istoria americană care a avut mai multe mandate prezidențiale neconsecutive. Însă acesta a rămas în istorie și cu altă realizare – a fost singurul om care s-a însurat la Casa Albă. Data nunții lui a fost 2 iunie 1886, iar mireasa a fost frumoasa și mult mai tânăra Frances Folsom. Cum a fost evenimentul istoric?

Eveniment unic în istorie

Cleveland s-a însurat cu o femeie care era cu 27 de ani mai tânără decât el, pe care o cunoștea de când aceasta nu era decât un bebeluș. Când ea avea doar 11 ani, fetița a rămas fără tată, iar Cleveland a intervenit pe loc pentru a deveni administratorul averii răposatului ei părinte. Așadar e de la sine înțeles cum publicul a fost de-a dreptul șocat să afle că președintele urma să se căsătorească cu o tânără de numai 21 de ani, pe care acesta o considerase până atunci ca pe o fiică de-ale lui.

La ceremonia nupțială au fost invitate doar 28 de persoane, printre care s-au numărat familia apropiată, câțiva prieteni și cabinetul președintelui. Cei prezenți la eveniment au primit invitațiile cu doar cinci zile înainte și întreaga nuntă s-a dorit cât se putea de discretă și de restrânsă.

Rochia miresei

Mireasa a purtat o rochie care s-a asortat perfect cu sala înflorată în care s-a petrecut ceremonia nupțială. Creatorul rochiei de mireasă a fost nimeni altul decât Charles Frederick Worth, un designer englez stabilit la Paris, care era cel mai bine cotat creator de modă al momentului.

The New York Times a publicat a doua zi un material amplu despre evenimentul istoric, care a presupus „o ceremonie foarte simplă”, organizată conform religiei celor doi miri, care erau amândoi presbitarieni.

History ne informează că președintele n-a dorit să facă prea mare vâlvă pe marginea nunții sale. De fapt, acesta nici măcar nu și-a luat liber în acea zi, ci și-a continuat programul obișnuit de la birou imediat ce preotul l-a declarat un bărbat însurat. Mai mult, mirele nu și-a sărutat mireasa, cum este tradiția, și n-a avut niciun gest de afecțiune către Prima Doamnă pe întreaga durată a nunții.

Foto - ShutterstockRecente

Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg
Linda Evans, din Dinastia, 80 de ani sursa  Instagram, Dinastia jpg
soțiile fotbaliștilor, Cupa Mondială la Fotbal, Qatar sursa  Shutterstock jpg
Un mire a visat la o aparitie unica la nunta lui Sursa imagine shutterstock 117996736 jpg
Shakira cauta bona Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg