Soluţii naturale pentru dinţi albi

1 68918 original jpg jpeg

Un zâmbet larg, care scoate la iveală o dantură albă, este o carte de vizită nepreţuită. De aceea, este bine să eviţi consumul excesiv de alimente care pătează dinţii, cum ar fi cafeaua şi vinul roşu, şi să încerci câteva remedii care protejează smalţul dinţilor şi le redau strălucirea.

Coji de portocale şi banane

După ce te speli pe dinţi,freacă dantura cu partea interioară a unei coji de portocală sau banană. Cojile conţin minerale care sunt uşor absorbite de smalţul dinţilor şi formează o peliculă protectoare. Este important să le foloseşti în aceeaşi zi în care au fost descojite,astfel încât să beneficiezi din plin de proprietăţile lor.

Infuzie de mentă

Pentru un zâmbet de nota 10,poţi să-ţi clăteşti gura cu infuzie de mentă după fiecare masă. Ca s-o prepari,foloseşte pliculeţe din comerţ sau frunze uscate,cinci frunze mai mici la 100 ml de apă fierbinte. După ce ai lăsat vasul acoperit câteva minute,lasă la răcit şi foloseşte infuzia pe post de apă de gură. Este foarte eficientă mai ales pentru momentele în care n-ai cum să te speli pe dinţi.

Bicarbonat de sodiu şi zeamă de lămâie

Seara,înainte de culcare,după ce te-ai spălat pe dinţi cu pastă,curăţă periuţa bine şi pune pe ea bicarbonat de sodiu. Periază dinţii câteva minute,apoi clăteşte cu apă călduţă. O altă metodă de albire este să amesteci zeama unei lămâi cu o cantitate egală de apă şi să ţii această soluţie timp de câteva minute în gură. Clăteşte bine şi încearcă să nu mănânci nimic timp de jumătate de oră. Întrucât lămâia este foarte acidă şi poate subţia smalţul dinţilor,este bine să foloseşti acest remediu de două ori pe lună,astfel încât să nu sensibilizezi în mod repetat dantura.  

Ceai de salvie

Dacă vrei să elimini petele inestetice de pe suprafaţa danturii,freacă dinţii de două pe săptămână cu frunze bine spălate de salvie. În sezonul cald,le găseşti în magazinele de specialitate sau în piaţă,iar în restul timpului poţi să foloseşti ceaiul de pudră de salvie. Toarnă 100 ml de apă fiartă peste două linguriţe de pudră sau frunze mărunţite de salvie şi lasă câteva minute să infuzeze. După ce te-ai spălat pe dinţi,clăteşte-te cu ceai şi apoi cu apă călduţă.

Ulei de oregano

Pune câte picături de ulei de oregano pe periuţă şi freacă întreaga suprafaţă a dinţilor. El are rol antibacterian şi protejează smalţul acestora,împiedicând acţiunea factorilor care cauzează îngălbenirea dinţilor. Dacă nu suporţi gustul,adaugă câteva picături de ulei de oregano în apa de gură.Recente

ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1 sursa  Instagram jpg
Christie Brinkley 1 jpg
Hailey Bieber sursa  Instagram jpg
shutterstock 1277056432 jpg