Spumă, ceară, gel sau fixativ?

1 80217 original jpg jpeg

Când vrei să-ţi aranjezi coafura şi s-o faci să stea aşa cum vrei tu, ai posibilitatea să foloseşti o mulţime de produse – de la spumă la fixativ. Dacă nu ştii însă care sunt avantajele fiecărui produs în parte, află în cele ce urmează.

Bucle bine definite

Îţi doreşti un păr cu onduleuri, care să reziste mai mult timp? Poţi folosi atât spumă, cât şi fixativ. Cum procedezi? Pe părul curat, uscat complet sau încă puţin umed, aplică o cantitate de spumă cât să îţi intre în palmă. Dacă ai părul mai scurt, rezumă-te la mărimea unei bile de mici dimensiuni. Întinde bine produsul dinspre rădăcină spre vârfuri şi aşteaptă să intre în firul de păr. Încreţeşte părul cu placa, cu bigudiurile sau cu ondulatorul. La final, pulverizează puţin fixativ, pentru a păstra efectul obţinut mai mult timp. Spuma de păr oferă volum părului, în timp ce fixativul defineşte buclele cu precizie.

Aspect natural

Dacă vrei doar să oferi puţină textură părului şi să eviţi electrizarea, aplică imediat după baie, când părul e aproape zvântat, o cantitate mică de spumă. Nu trebuie să mai continui cu alte proceduri, dacă nu îţi doreşti o coafură complicată sau nu ai mult timp la dispoziţie. Spuma fixează părul mai uşor, îi oferă doar puţină greutate şi mai multă libertate de mişcare. Dacă îţi faci baie de cu seară, împleteşte părul într-o coadă după ce s-a uscat complet şi vei obţine bucle lejere a doua zi, fără efort.

Vârfuri finisate

Produsă pe bază de uleiuri, ceara de păr trebuie încălzită în mâini înainte de a fi utilizată, deoarece e solidă la temperatura camerei. Este indicată în special pentru firul de păr gros, în nici un caz pentru părul foarte fin, pentru că va căpăta un aspect nedorit. Se aplică la vârfuri, atunci când vrei să evidenţiezi o tunsoare specială, precum un bob cu lungimi asimetrice, o coafură în scări sau un păr îndreptat cu placa. Părul nu se mai piaptănă ulterior. Se foloseşte pe podoaba capilară uscată, în cantităţi mici, cam cât un bob de mazăre.

Coafuri extravagante

Probabil ai mai auzit de expresia „wet look“ - în traducere, păr cu aspect umed. În vogă printre vedete, poate fi obţinut şi de persoanele care îşi doresc o apariţie sofisticată. Se obţine cu ajutorul gelului de păr aplicat de la rădăcină spre vârfuri în forma dorită, de obicei cu părul dat pe spate şi se lasă aşa. Cât de simplu! Tot cu gel de păr poţi modela şuviţele aşa cum vrei tu, pentru că oferă o fixare puternică.

Sfaturi CPF

 • Nu aplica prea multă spumă înainte să îţi coafezi părul. În caz contrar, părul se va încărca peste măsura şi va căpăta un aspect pleoştit.

 • Fixativul se pulverizează de la o distanţă de 10-15 de cm faţă de firul de păr, pentru un efect cât mai natural.

 • Agită bine tubul înainte de a folosi spuma de păr, altfel aceasta va ieşi sub formă lichidă şi nu se va aşeza cum trebuie pe firul de păr.

 • Dacă ai un păr cu tendinţă de îngrăşare, aplică spuma doar pe lungimea părului şi nu la rădăcină, pentru a nu îl încărca în exces.

• Dacă îţi doreşti un plus de volum, ridică şuviţele de păr înainte de a folosi fixativul şi pulverizează produsul pe dedesubt, la rădăcină.

Sursa foto: lionesseflatiron.com



Recente

Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg