Studiu. La ce vârstă se consideră cei mai mulţi oameni din lume fericiţi?

1 shutterstock 510094063 jpg jpeg

Dacă ai putea să rămâi la o anumită vârstă pentru tot restul vieţii tale, care ar fi aceea? Ai alege, poate, să ai nouă ani, când nu există acele responsabilităţi ale vieţii, sau să ai 20 de ani, când simţi că timpul este nesfârşit şi metodele de distracţie la fel?

Cultura occidentală idealizează tinerii, aşa că ar putea fi o surpriză să afli că, în urma unui sondaj recent cu privire la această întrebare, cel mai popular răspuns nu a fost nici nouă, dar nici 23 de ani, de exemplu.

Profesorul în psihologie Clare Mehta spune că, în ultimii ani, a studiat experienţele oamenilor aflaţi în jurul vârstei de 30 de ani şi începutul anilor 40, iar cercetările sale l-au determinat să creadă că această etapă a vieţii – deşi plină de provocări – este demnă de luat în considerare, în ceea ce priveşte răspunsul despre când sunt oamenii cel mai fericiţi.

Criza carierei şi menţinerea sănătăţii

Omul de ştiinţă spune că atunci când avea 30 de ani, şi-a dorit să citească mai multe despre vârsta la care se afla. Atunci şi-a dat seama că nimeni nu făcea cercetări cu privire la persoanele între 30 şi 40 de ani, ceea ce a nedumerit-o. Se întâmplă atât de multe în acest interval de timp: cumpărarea de case, căsătoria sau divorţul, construirea carierelor, schimbarea joburilor, conceperea copiilor sau alegerea de a nu avea copii. Însă pentru a studia ceva, era nevoie să găsească un nume. Aşadar, Clare şi colegii săi au numit perioada curprinsă între 30 şi 45 de ani „maturitate stabilită” şi, apoi, şi-au propus să o studieze mai bine.

Au intrat în acest proiect amplu şi se aşteptau să descopere că oamenii ar fi mai fericiţi dacă nu ar avea aşa de multe pe cap. S-au gândit că la câte provocări sunt în acest interval de timp, recompensele nu sunt pe măsură.

Cel mai bun an din viaţă

Descoperirea a fost că principalele provocări pe care le au persoanele cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani au legătură cu profesia şi sănătatea.

Într-adevăr, oamenii se simt copleşiţi şi vorbesc despre faptul că au prea multe de făcut în prea puţin timp. Dar au vorbit şi despre sentimentul profund de satisfacţie. Toate aceste lucruri care le aduceau stres le aduceau şi bucurie, împlinire.

Când s-au uitat şi mai atent la datele colectate, au început să observe clar care este vârsta la care oamenii ar putea să-şi dorească să rămână pentru tot restul vieţii. Această vârstă era 36 de ani, puţin peste jumătatea intervalului cuprins între 30 şi 40 de ani.

@shutterstock  Recente

Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg