Substanţe periculoase din rujuri
Afla din acest adrticol care sunt acele substanţe periculoase din rujuri, care pot avea efecte nocive pentru organism daca le folosim pe termen lung.
Rujuri luxoase,cremoase şi colorate,cu renume în lume,pe care femeile se chinuie câteodată să şi le procure,se pare că au în compoziţia lor substanţe periculoase. Plumbul este cea mai des întâlnită substanţă din rujuri.Un studiu al Universităţii din California,Berkeley din mai 2013 a descoperit că din 32 de rujuri ale celor mai comune brand-uri de pe piaţă 24 din ele conţineau plumb,alături de alte metale grele periculoase. Autorii studiului au constatat că unele rujuri aveau în conţinut un nivel ridicat de plumb şi alte substanţe periculoase,un nivel care ar putea avea efecte pe termen lung.
Substanţe periculoase din rujuri – rujurile conţin plumb,mercur şi alte substanţe toxice pentru organism
Mai specific,au găsit că 68% dintre rujuri aveau un nivel cu mult depăşit de crom,despre care se ştie că este cancerigen,iar 22% dintre ele aveau un nivel depăşit de mangan,despre care se ştie că poate provoca leziuni ale sistemului nervos. În timp ce expunerea la plumb nu depăşea nivelul recomandat pentru adulţi,expunerea la plumb a copiilor nu este deloc sigură,iar aceştia deseori se joacă cu instrumentele de machiaj.
Femeile care folosesc rujul de două ori pe zi sunt predispuse la a ingera 24 de miligrame din ruj,deci şi toxine. Problema este că sunt femei care folosesc rujul şi de zece ori pe zi,acestea fiind expuse la 87 de miligrame de ruj cu substanţele lor toxice.
Ceea ce este îngrijorător este că statului nu-i pasă de produsele toxice de pe piaţă,inclusiv rujurile purtate zilnic de femei şi ocazional de copii.
Aşadar,este important să vă uitaţi la ingredientele rujurilor pe care vi le doriţi,deoarece nimeni nu o să facă asta pentru voi.
Alte substanţe găsite în rujuri sunt şi arsenicul,antimoniul,cadmiul,mercurul. Toate aceste substanţe toxice au fost asociate cu cancere de plămâni,ficat,diabet,boli cardiovasculare,boli gastro-intestinale,disfuncţii ale rinichilor,tumori ale stomacului,pierderi de memorie şi reacţii alergice. Toate acestea pot apărea în urma consumului pe termen lung a unor produse ce conţin metale grele. Cercetătorii în domeniu atenţionează despre efectele negative ale folosirii rujurilor toxice.
Substanţe periculoase din rujuri – metalele grele ies greu din organism şi vă pot afecta sănătatea iremediabil
Chiar dacă unele companii pot păcălii femeile spunându-le că rujurile produse de acestea au un nivel sigur de plumb în ele,trebuie să ştiţi că experţii în medicină susţin că nu există nivel sigur de conţinut de plumb în sânge.
Un alt studiu din 2010 făcut pe 400 de rujuri a arătat că toate acestea conţineau un nivel ridicat de substanţe toxice pentru organism,cum este aluminiul. Industria cosmetică nu vede nicio problemă în conţinutul enorm de metale grele în produsele pe care le vinde,susţinând că aceste cantităţi mici ingerate de femei nu pot face rău. Cu toate acestea,oamenii de ştiinţă nu recomandă aceste produse ca fiind sigure pentru populaţie.
Femeile consumă rujuri aproape toată viaţa,începând cu adolescenţa. Asta înseamnă că sunt expuse pe o perioadă foarte lungă de timp la aceste substanţe periculoase. Mai mult,companiile care produs cosmetice nu sunt obligate să treacă la ingrediente metalele grele,căci acestea nu sunt considerate ingrediente,cu excepţia aluminiului. Deci,nu există certitudine că produsele nu au în conţinutul lor substanţe periculoase.
Substanţe periculoase din rujuri – nu mai lăsaţi copiii să se dea cu ruj,le poate afecta dezvoltarea fizică şi psihică
În plus,nu există o instituţie care să se asigure de siguranţa produselor cosmetice înainte de a fi scoase pe piaţă. Există doar câteva reguli pentru anumite produse din şampoane şi loţiuni.
În concluzie,consumatorii ar trebui să îşi ia singuri măsuri de precauţie. Femeile care consumă prea mult ruj ar trebui să ia în considerare faptul că poate ingera cantităţi mari de metale grele şi alte substanţe,care mai târziu pot cauza grave probleme de sănătate. Aşadar,reduceţi consumul de ruj cât puteţi de mult. Foarte important,nu mai lăsaţi copiii să folosească aceste produse,sunt mult mai sensibili la expunerea la substanţe periculoase şi le pot afecta dezvoltarea fizică şi psihică.