Talentatele colecţionare de Oscar

1 81652 original jpg jpeg

 Sunt actriţe care par abonate la Oscar – adică, meritele profesionale le sunt răsplătite cu cel puţin o statuetă aurită. Altele, în schimb, deşi-s talentate şi nominalizate, pleacă mereu de la ceremonia de decernare a prestigioaselor premii cu buzele umflate...

Katharine Hepburn: 4 Oscaruri la activ!

Katharine Hepburn e cea mai „oscarizată“ actriţă din istoria de 90 de ani a Academiei Americane de Film. Mama ei, de o frumuseţe ieşită din comun, a fost unul dintre liderii Mişcării Sufragetelor, de emancipare a femeii. Katharine s-a născut pe 12 mai 1907. A fost o băieţoasă şi jumătate, şi-a dorit cu ardoare să fie actriţă. O personalitate vulcanică, o fire independentă cu un stil de viaţă non-conformist, Hepburn a avut şi critici bune, şi rele. A avut 12 nominalizări la Oscar şi şi-a adjudecat statueta de 4 patru ori.

Meryl Streep: 3 Oscaruri şi 21 de nominalizări

Mary Louise Streep, zisă Meryl Streep, e considerată cea mai bună actriţă a generaţiei ei. Născută la 22 iunie 1949, e cunoscută pentru uşurinţa cu care abordează orice tip de personaj şi pentru diversitatea accentelor ei. A fost nominalizată de 21 de ori la Oscar şi a primit statueta de 3 ori. A recunoscut că a fost puternic influenţată de rolul lui Robert de Niro din Taxi Driver. Despre frumuseţea ei ieşită din tipare, a spus odată: „Îmi pare atât de rău că nu sunt atât de frumoasă pe cât aş merita dar... asta-i viaţa!“.

Bette Davis: 2 Oscaruri şi Premiul pentru Întreaga Carieră

Născută pe 5 aprilie, în zodia Berbecului, a fost personificarea încăpăţânării creatoare. A preferat roluri de personaje sarcastice, i-a plăcut să joace în comedii negre, în filme istorice şi în drame romantice. A fost prima femeie-preşedinte a Academiei pentru Filmele Artistice şi Ştiinţifice – însă a demisionat rapid din funcţie, pentru că nu voia să fie doar un personaj de faţadă. A fost prima actriţă cu 10 nominalizări la Oscar şi tot prima care a luat premiul pentru Întreaga Carieră. A primit Oscarul de două ori. Căsătorită de 4 ori, a fost o dată văduvă şi de 3 ori divorţată. Şi-a crescut copilul singură.

Michelle Pfeiffer: zero Oscaruri, sută la sută talent!

A jucat roluri puternice, dar nu s-a dus niciodată acasă cu o statuetă Oscar. Au fost, desigur, nominalizări, dar ceva s-a întâmplat pe parcurs... Ceva ce nu e de natură să-i infirme talentul marii actriţe, născute pe 29 aprilie 1958, a cărui tată era vânzător de aparate de aer condiţionat. A vrut de mică să se suie pe scenă şi şi-a câştigat treptat admiraţia fanilor. A fost şi pisică în Catwoman, dar a avut şi roluri dramatice sub regia lui Martin Scrosese (Vârsta Inocenţei) şi... femeia din drama horror „Mother!“, foarte aclamată de public.

Dar cu Seagourney Weaver ce-aţi avut?

Nici Sigourney n-a avut noroc de Oscar, dar asta nu îi scade din respectul publicului. Nicidecum! În fond, doamna a primit premii BAFTA şi Globul de Aur. E supranumită „regina filmelor SF“. Născută la 8 octombrie 1949, Sigourney a crescut într-o familie artistică. Tatăl său a fost un pionier al televiziunii, iar unchiul său, actor. Şi-a urmat visul de a culege lauri şi aplauze. Bravo!

Sursa foto: www.vulture.com



Recente

Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg
Regele Charles  foto   Instagram The Royal Family jpg
Zodii care nu sunt materialiste jpg
Mary Elizabeth Winstead, Ewan McGregor  foto   Shutterstock jpg