Talentul ascuns al lui Marilyn Monroe. A devenit vreodată profitabil?

După cum i-a dezvăluit, cu numai o zi înainte de-a muri, fotografului Lawrence Schiller de la revista Look, legendara actriță s-a simțit ca o impostoare. „N-am vrut niciodată să fiu Marilyn. Pur și simplu așa s-a întâmplat. Marilyn nu-i nimic altceva decât un văl pe care-l port peste Norma Jean”, a preluat publicația Vanity Fair declarația uimitoare a unuia dintre cele mai mari staruri hollywoodiane din toate timpurile.

image

Totuși cum de simțea Monroe așa? Era cunoscută pentru filmele sale, pentru mariajele și relațiile mai mult sau mai puțin cunoscute pe care le-a avut cu bărbați importanți ai vremii și pentru fizicul desăvârșit pe care-l afișa pe marele ecran sau oriunde se afișa în viața reală. Un lucru a rămas necunoscut, însă, despre ea – cum era cu adevărat în spatele camerelor de filmat.

Diferențe incredibile

Vedeta Marilyn Monroe și Norma Jeane nu erau una și aceeași persoană, după cum chiar ea a precizat. În viața de zi cu zi, actrița avea pasiuni nebănuite, una dintre ele fiind interesul și chiar talentul ei pentru desen și pictură.

Britannica susține că Marilyn a ajuns în cinematografie abia după că a lucrat ca model pentru diverși artiști. Cu alte cuvinte, a pozat pentru fotografi, lucru care i-a deschis larg porțile în Cetatea Filmului. În 1948, primise deja prima ofertă din partea Hollywoodului, fiind distribuită în filmul „Scudda-Hoo! Scudda-Hey!”. Însă ceea ce nici măcar cei mai înfocați fani ai ei nu știu este că Monroe era chiar un artist destul de priceput.

Studii artistice

Artsy ne informează că Monroe a început un curs de artă în 1951, iar arta renascentistă era unul dintre subiectele importante de la Universitatea din California, pe care o frecventa ea cu acest scop. Câțiva ani mai târziu, Marilyn s-a înscris la cursurile Școlii Artiștilor Faimoși din Connecticut, în încercarea de a-și desăvârși instruirea artistică. Cu alte cuvinte, cu toate că portretiza o femeie superficială și simpluță din punct de vdere intelectual în filmele ei, în viața reală părea mult mai profundă și mai inteligentă decât lăsa să se vadă.

AnOther susține că, în 2016, Casa de licitație Julien din Los Angeles a scos la licitație câteva dintre obiectele care i-au aparținut legendarei actrițe. Printre acestea s-au numărat de la rujuri deja folosite la acte financiare, dar și câteva desene făcute chiar de ea.

Pasiune profitabilă?

Conform Artsy, Laura Woolley, care a catalogat acele obiecte, a sugerat că desenele respective trebuie să fi fost realizate în perioada în care vedeta își contura educația artistică la Famous Artists School. Desenele erau neterminate, doar niște schițe, una dintre ele fiind denumită „Lover watching his love sleep” (nr. Iubit care-și privește iubita dormind) și fiind realizată de vedetă în 1960. „E un lucru des întâlnit pentru ca cineva care activează deja într-un domeniu creativ să aibă o pasiune în artele vizuale”, susține Woolley.

Tocmai din acest motiv, dispariția preamatură a lui Marilyn Monroe este și mai tristă. Actrița era nu numai o femeie frumoasă, cu succes imens în carieră și în rândul bărbaților, ci și o persoană talentată, curioasă, cu potențial artistic nebănuit, care ar fi putut să se reprofileze oricând și să facă o avere din propriile creații artistice. Din păcate, n-a mai apucat asta! A murit înainte de a-și valoriza talentul artistic.

@shutterstock



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg