Ten fără coşuri? Se poate!

1 73308 original jpg jpeg

Problemă cu care se confruntă multe femei, acneea nu ţine cont de vârstă. Dacă te numeri printre ele, ai nevoie de o strategie bine pusă la punct.

Acneea este produsul porilor înfundaţi,din cauza hipersecreţiei glandelor sebacee,acumulării de celule moarte,înmulţirea bacteriilor,însă ea poate apărea şi din cauze hormonale. Glandele sebacee au ca rol producerea sebumului,ajutând pielea să nu se usuce.

Foloseşte creme cu acid salicilic

Tenului acneeic nu-i priesc temperatura foarte ridicată sau foarte scăzută,expunerea la soare şi folosirea unor exfolianţi duri. În schimb,îi face bine curăţarea cu un produs blând,solubil în apă. În cazul acestui tip de ten,hidratarea nu este opţională,ci necesară,la fel cum este vital să utilizezi creme cu ingrediente care previn acumularea celulelor moarte şi blocarea porilor,precum acidul salicilic şi retinolul. Cât priveşte crema hidratantă,optează pentru una care are textură lejeră,bogată în antioxidanţi.

Demachierea e obligatorie

Fie că eşti machiată sau nu,foloseşte produse demachiante atât dimineaţa,cât şi seara. Pe parcursul nopţii,celulele moarte se îmbibă cu sebum şi bacterii şi nu pot fi îndepărtate doar cu apă. Aşa că,la prima oră,trebuie să-ţi cureţi tenul cu un demachiant. În felul acesta,produsele pe care le foloseşti vor acţiona mult mai bine şi pustulele nu se mai formează.

Fără fond de ten şi cosmetice cu alcool

Renunţă la produsele de îngrijire care au în compoziţie alcool,pentru că ele nu vor face decât să înrăutăţească aspectul tenului cu probleme,ducând la apariţia erupţiilor şi a porilor dilataţi. De evitat sunt şi produsele de machiaj compacte,precum fondurile de ten,corectoarele,fardurile de obraz. În ele se găseşte o cantitate mare de ceară,care nu face decât să blocheze porii,mai ales în cazul unui ten acneeic. Indicate sunt produsele pudră (pudra compactă) şi lichide.

Când e nevoie de vizită la dermatolog

În cazul în care ai erupţii pe faţă,gât şi pe alte zone ale corpului,coşurilesunt mari în dimensiune,dureroase la atingere şi arată ca nişte umflături pline cu lichid,înseamnă că suferi de acnee severă. Pentru tine,singura variantă de tratament este cea recomandată de medicul dermatolog. El îţi poate prescrie contraceptive orale ori excizia chirurgicală şi drenaj. Dacă nu vrei să iei anticoncepţionale,o altă soluţie sunt comprimatele cu spironolactonă,medicamente care acţionează în câteva luni. Ele nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau celor care vor să rămână gravide. În tratarea acneei uşoare,medicul dermatolog îţi poate recomanda antibiotice,cum sunt doxiciclina,tetraciclina sau eritromicina,care ucide bacteriile care cauzează inflamarea porilor.

Pentru a scăpa de coşuri,stoarce o lămâie,iar zeama amestec-o cu două linguri de apă de trandafiri. Aplică soluţia pe faţa cu o dischetă demachaintă,seara,înainte de culcare. Dimineaţa,spală-te cu apă din abundenţă.

În acelaşi scop,amestecă o linguriţă de gel de aloe vera cu una de turmeric. Întinde mixtura pe coşuri,iar după 20 de minute,îndepărteaz-o cu apă.



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg